Braille
Nederlands

Waan en eigenwaan

Jane Austen (auteur)
In een Engels gezin aan het einde van de 18e eeuw moeten de leden hun trots en vooringenomenheid overwinnen om tot elkaar te kunnen komen.
Titel
Waan en eigenwaan
Auteur
Jane Austen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pride and prejudice
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1996
15 banden
Oorspr. uitgever
Het Spectrum
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jane Austen

Jane Austen (Steventon, 16 december 1775 – Winchester, 18 juli 1817) was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu deel uitmaakt van de westerse literaire canon. De vorm en dramatische inhoud van haar fictie vormen een sterk contrast met het teruggetrokken leven dat ze in werkelijkheid leidde.

Haar realisme, bijtend sociaal commentaar en haar gebruik van de vrije indirecte rede, een tot dan toe weinig gebruikte stijlfiguur, hebben ervoor gezorgd dat ze een van de meest gelezen en meest geliefde schrijvers in de Engelse literatuur is geworden.

Levensloop

Austen groeide op in een hecht gezin in de lagere regionen van de Engelse adel. Ze werd voornamelijk onderwezen door haar vader en oudere broers. Ook leerde ze veel door veel te lezen. De onwrikbare steun van haar familie was van cruciaal belang voor de ontwikkeling van Austen als professioneel schrijver. Austen bleef zich als schrijfster artistiek ontwik…Lees verder op Wikipedia