Boek
Nederlands

Het grote feestjesboek

Jane Bull (auteur)

Het grote feestjesboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rondom verschillende thema's worden allerlei ideee͏̈n gegeven voor het organiseren van kinderfeestjes. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 jaar; wellicht is hulp van een volwassene nodig.
Titel
Het grote feestjesboek
Auteur
Jane Bull
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The party book
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005
[48] p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : 50 ideeen om een leuk feestje te maken
ISBN
90-269-9873-2
Plaatsingssuggestie
622.2 (SISO) Feesten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit kleurrijke kloeke boek zijn rondom vijf verschillende thema's (feeën en elfjes, water, griezels en spoken, oerwoud en autoracen) vijftig ideeën uitgewerkt voor kinderpartijtjes. In een inleiding worden in het kort wat algemene tips gegeven voor een geslaagd feestje. Ieder voorbeeld begint met een illustratie van de uitnodiging, waarvan even verderop de materiaalbeschrijving volgt met een stap voor stapbeschrijving, werktekening en aanwijzingen/variaties. Daarnaast worden uitgewerkte suggesties gedaan voor drankjes, spelletjes, traktakties en slingers rond het onderwerp. Het taalgebruik, gericht op kinderen, is gemakkelijk te volgen, de beschrijvingen zijn duidelijk en de ideeën zijn niet al te moeilijk opvolgbaar. De vele kleurenfoto's en ideeën zullen kinderen vanaf ca. 8 jaar die een origineel (verjaardags)partijtje willen organiseren, zeker inspireren. Uiteraard zullen ze daarbij enige hulp nodig hebben van een volwassene. De fleurige omslag toont voorbeelden die in het boek…Lees verder

Het grote feestjesboek

Dit boek serveert “50 ideeën voor een spetterend partijtje”, zoals de ondertitel luidt. De ideeën zijn gegroepeerd in 5 themata: elfjes, water, griezels, oerwoud, en autoraces. Binnen elk thema krijg je suggesties voor een uitnodiging, tafelversiering, zoete én hartige hapjes, drankjes, spelletjes, en een verrassing om je gasten mee naar huis te geven. Alle ideetjes zijn makkelijk te realiseren en vragen geen uitzonderlijk materiaal. De werkbeschrijvingen en recepten zijn beknopt maar duidelijk, de foto’s maken alles simpel en nodigen uit om eraan te beginnen. Al zijn veel ideeën op zich niet spectaculair nieuw, de manier waarop alles binnen een thema is samengebracht, is wel aardig. De taal is direct en zonder enige franje.