Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Holy smoke / written and dir. by Jane Campion
Regisseur
Jane Campion
Componist
Angelo Badalamenti 1937-
Acteur
Kate Winslet Harvey Keitel
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2004 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1999
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045206529

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jane Campion

CC BY 2.0 - Foto van/door Piotr Drabik from Poland

Jane Campion (Wellington, 30 april 1954) is een film- en televisieregisseur.

Campion is geboren in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde antropologie en deed later de Australian School of Film and Television. In 1993 won ze de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor de film The Piano. Die film werd ook in 1993 genomineerd voor acht Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder de prijs voor beste originele screenplay (door haar geschreven), de beste actrice (Holly Hunter) en de beste vrouwelijke bijrol (Anna Paquin).

Filmografie

  • An Exercise in Discipline - Peel (1982)
  • Passionless Moments (1983)
  • Mishaps of Seduction and Conquest (1984)
  • A Girl's Own Story (1984)
  • After Hours (1984)
  • Two Friends (1986) (televisie)
  • Dancing Daze (1986) (televisie)
  • Sweetie (1989)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek