Dvd
Engels

The portrait of a lady

Jane Campion (regisseur), Henry James (naar het werk van)
Een rijke Amerikaanse jonge vrouw verhuist naar Engeland en valt, ondanks haar hang naar onafhankelijkheid, voor de charmes van een man die op haar geld uit is.
Titel
The portrait of a lady
Regisseur
Jane Campion
Naar het werk van
Henry James
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Universal, 2010 | Andere uitgaven
1 dvd-video : kleur, geluid, breedbeeld
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 140 min.
Aantekening
DVD-versie van de gelijknamige film. - Australië, 1996 Taalkeuze : Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling : Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees Bevat ook o.a.: Documentaire: Portrait : Jane Campion and 'The Portraitof a lady' / dir. by Peter Long and Kate Ellis Gebaseerd op het gelijknamige boek (Portret van een dame) van Henry James
EAN
5050582797190
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilm uit 1996 van de Nieuw-Zeelandse regisseuse Jane Campion (An angel at my table, The piano). Het verhaal is gebaseerd op de in 1881 verschenen roman van Henry James. Een rijke Amerikaanse jonge vrouw (Nicole Kidman) verhuist naar Engeland en valt, ondanks haar hang naar onafhankelijkheid, voor de charmes van een man die op haar geld uit is (John Malkovich). Hans Kroon schrijft in Trouw (23-1-1997): '(...) Hoewel Campion in 'The portrait of a lady' nog wel laat doorschemeren dat ze een fijne neus heeft voor verval en verwording, wordt haar nieuwe film toch gedomineerd door de oogstrelend mooie locaties, kostuums, landschappen en acteerprestaties. Wanneer 'The portrait of a lady' gemaakt was door James Ivory, dan was iedereen hierdoor dik tevreden geweest. Maar nu de stilistisch eigenzinnige Campion voor de regie tekende, zullen vele bioscoopbezoekers zich toch wat bekocht voelen. (...).' Als extra bevat de dvd een bijna een uur durende documentaire over het maken van de film.

Over Jane Campion

CC BY 2.0 - Foto van/door Piotr Drabik from Poland

Jane Campion (Wellington, 30 april 1954) is een film- en televisieregisseur.

Campion is geboren in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde antropologie en deed later de Australian School of Film and Television. In 1993 won ze de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor de film The Piano. Die film werd ook in 1993 genomineerd voor acht Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder de prijs voor beste originele screenplay (door haar geschreven), de beste actrice (Holly Hunter) en de beste vrouwelijke bijrol (Anna Paquin).

Filmografie

  • An Exercise in Discipline - Peel (1982)
  • Passionless Moments (1983)
  • Mishaps of Seduction and Conquest (1984)
  • A Girl's Own Story (1984)
  • After Hours (1984)
  • Two Friends (1986) (televisie)
  • Dancing Daze (1986) (televisie)
  • Sweetie (1989)
  • <…Lees verder op Wikipedia