Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De laatste dochter

Jane Casey (auteur), Irene Ketman (vertaler), Ireen Niessen (vertaler)
Een jonge vrouwelijke politiedetective wordt geconfronteerd met de moord op een vrouw en haar tienerdochter. De vijftienjarige Lydia heeft haar moeder en tweelingzusje gevonden en is daardoor de enige getuige. Maar zij weigert te praten...
Titel
De laatste dochter
Auteur
Jane Casey
Vertaler
Irene Ketman Ireen Niessen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last girl
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2013 | Andere uitgaves
461 p.
ISBN
9789041420312 (paperback) 9789041424068 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechercheur Maeve Kerrigan van de Londense Metropolitan Police wordt samen met inspecteur Josh Derwent op een zaak in Wimbledon gezet die in eerste instantie een gezinsmoord lijkt te zijn. De moeder (49) is met een van haar tweelingdochters vermoord gevonden door haar andere dochter Lydia (15). Maar al gauw blijkt dat de zwaargewonde vader die eerst als dader werd gezien, zelf ook slachtoffer is. Toch krijgen ze steeds meer twijfels over de rol van de vader, die een bekende, maar ook omstreden strafpleiter is. Pas na nieuwe moorden lukt het Maeve en haar chef de zaak op te lossen. De in Londen wonende Ierse redacteur bij een Engelse uitgeverij publiceerde eerder drie misdaadromans; in de laatste twee, 'Brandbaar' en 'Vergelding', staat Maeve centraal. In deze derde over haar is het verhaal spannend en goed opgebouwd, is Maeves bindingsangst in haar relatie met politieman Rob goed verwerkt, maar krijgen haar gedachten wat teveel ruimte. Veel nieuwe wendingen leiden naar een verrassend …Lees verder

Over Jane Casey

Jane Casey (Dublin, 1977) is een Ierse auteur van thrillers.

Biografie

Jane Casey werd geboren in Dublin en studeerde letterkunde aan Trinity College en later aan de universiteit van Oxford. Ze werkt momenteel als redacteur bij een uitgeverij in Engeland en woont met haar echtgenoot, een strafrechtadvocaat, in Londen.

Bibliografie

  • Spoorloos (2011)

Maeve Kerrigan-serie

  1. The Burning (2010) vertaling: Brandbaar (2012)
  2. The Reckoning (2011) vertaling: Vergelding (2012)
  3. The Last Girl (2012) vertaling: De laatste dochter (2013)
  4. The Stranger You Know (2013) vertaling: De vreemde bekende (2014)
  5. The Kill (2014) vertaling: De jacht
  6. After the Fire (2015) vertaling: Na de brand
  7. Let …Lees verder op Wikipedia