Politiedetective Maeve Kerrigan heeft een haat-liefdeverhouding met haar botte collega; hun relatie komt onder druk te staan als hij verdacht wordt van drie moorden.
Titel
De vreemde bekende
Auteur
Jane Casey
Vertaler
Caecile de Hoog Noor Koch
Verteller
Lieve Reggers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The stranger you know
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
14:24
Oorspr. uitgever
Anthos
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als er drie vrouwen worden vermoord, ontdekt men gelijkenissen met een moord van twintig jaar geleden. De hoofdverdachte van destijds was Josh Derwent, nu inspecteur en baas van rechercheur Maeve Kerrigan. Hoewel hij zich gedraagt als een bullebak ziet Kerrigan geen moordenaar in hem, maar de bewijzen tegen hem stapelen zich op. Ze besluit in het verleden te duiken om te kijken wat destijds gebeurd is en wat Derwents rol was. Derde, zelfstandig te lezen deel in een reeks rond Maeve Kerrigan (na 'Brandbaar' en 'Vergelding'*), een wat naïef opererende rechercheur. Het verhaal op zich is best onderhoudend, kent voldoende spannende wendingen voor een weinig eisende doelgroep maar mede door de matig uitgewerkte karakters die nergens echt sympathiek worden, is het ook tamelijk voorspelbaar. Het taalgebruik in deze thriller die vlot wegleest, is modern. Het boek is ingedeeld in een aantal dagen van de week met binnen zo'n dag verschillende hoofdstukken. Kleine druk.

Over Jane Casey

Jane Casey (Dublin, 1977) is een Ierse auteur van thrillers.

Biografie

Jane Casey werd geboren in Dublin en studeerde letterkunde aan Trinity College en later aan de universiteit van Oxford. Ze werkt momenteel als redacteur bij een uitgeverij in Engeland en woont met haar echtgenoot, een strafrechtadvocaat, in Londen.

Bibliografie

  • Spoorloos (2011)
  • The Killing Kind (2021)

Maeve Kerrigan-serie

  1. The Burning (2010) vertaling: Brandbaar (2012)
  2. The Reckoning (2011) vertaling: Vergelding (2012)
  3. The Last Girl (2012) vertaling: De laatste dochter (2013)
  4. The Stranger You Know (2013) vertaling: De vreemde bekende (2014)
  5. The Kill (2014) vertaling: De jacht
  6. After the Fire (2015) vertal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties