Dwarsligger
Nederlands
Een jonge lerares krijgt te maken met de verdwijning van een meisje uit haar klas; hierdoor komen alle herinneringen aan het onopgeloste mysterie van haar lang geleden verdwenen broertje weer boven.
Titel
Spoorloos
Auteur
Jane Casey
Vertaler
Iris Van der Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Missing
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2011
703 p. ; 12 cm
ISBN
9789049801120 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een zonnige zomermiddag, toen Sarah acht was, verdween haar vier jaar oudere broer Charlie spoorloos. Het gezin komt de verdwijning van Charlie niet te boven, Sarahs ouders scheiden na enkele jaren, Sarahs moeder rekent Sarah haar broers verdwijning aan, maakt van Charlie's kamer een soort schrijn en troost zichzelf met drank. Sarah woont daarom, zestien jaar later, nog steeds thuis. Ze is lerares aan een meisjesschool; als daar een 12-jarig meisje verdwijnt en Sarah haar dood in het bos vindt, is ze zeer aangeslagen. Daar komt nog bij dat de politie het verdacht vindt dat Sarah voor de tweede keer bij een verdwijning is betrokken. Een goed geschreven psychologische thriller waarin heden en verleden - in flashbacks wordt ook het verhaal van de verdwijning van Charlie verteld - elkaar mooi afwisselen. De verhouding tussen Sarah en haar moeder komt goed uit de verf, ook de andere personages zijn realistisch getekend, de plot is niet verrassend, wel overtuigend. Uitgave in zakformaat …Lees verder

Over Jane Casey

Jane Casey (Dublin, 1977) is een Ierse auteur van thrillers.

Biografie

Jane Casey werd geboren in Dublin en studeerde letterkunde aan Trinity College en later aan de universiteit van Oxford. Ze werkt momenteel als redacteur bij een uitgeverij in Engeland en woont met haar echtgenoot, een strafrechtadvocaat, in Londen.

Bibliografie

  • Spoorloos (2011)
  • The Killing Kind (2021)

Maeve Kerrigan-serie

  1. The Burning (2010) vertaling: Brandbaar (2012)
  2. The Reckoning (2011) vertaling: Vergelding (2012)
  3. The Last Girl (2012) vertaling: De laatste dochter (2013)
  4. The Stranger You Know (2013) vertaling: De vreemde bekende (2014)
  5. The Kill (2014) vertaling: De jacht
  6. After the Fire (2015) vertal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties