Boek
Nederlands

De zevende hemel

Janet Evanovich (auteur)

De zevende hemel

In de reeks:
Genre:
Een premiejaagster, die opdracht heeft een sigarettensmokkelaar op te sporen, vindt het lijk van een vrouw in diens kelder.
Titel
De zevende hemel
Auteur
Janet Evanovich
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seven up
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2003 | Andere uitgaves
300 p.
ISBN
90-417-6014-8
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zevende thriller over de jonge en sexy premiejaagster Stephanie Plum die werkt voor het Borgstellingbedrijf van haar neef Vinnie. Stephanie krijgt de opdracht om ex-maffioso Eddie DeChooch op te pakken. Eddie is gepakt voor sigarettensmokkel en op borgtocht vrijgelaten, maar weigert nu voor de rechter te verschijnen. Stephanie voelt niet veel voor de opdracht, ten eerste is Eddie een schietgrage, doorgewinterde boef, ten tweede is hij onlangs met Stephanies oma wezen stappen. Maar als Stephanie bij zijn huis aankomt, is Eddie hem gesmeerd, met achterlating van het lijk van een vrouw. Al gauw wordt duidelijk dat DeChooch met meer bezig was dan met sigarettensmokkel en dat Stephanies voormalige highschool klasgenoten de sukkelachtige boeven Dougie en Mooner daar ook bij betrokken zijn. Problemen genoeg dus, ook in de persoonlijke sfeer, want Plum maakt weer het nodige mee met haar vriendje, rechercheur moordzaken Joe Morelli, en met haar moeder, oma, zus en de boulimische hond Bob. Leuk…Lees verder

Over Janet Evanovich

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tim Pierce

Janet Evanovich (South River, 22 april 1943) is een Amerikaans schrijfster. Ze begon haar carrière onder de naam Steffie Hall. Onder die naam schreef ze 3 romans: Hero at Large, Full House en Foul Play. Ze werd echter beroemd door haar Stephanie Plum-thrillers.

Een van haar boeken, One for the money, won in 1994 meteen een Edgar Award voor beste Amerikaanse misdaadroman van het jaar. Verder won ze nog vele prijzen met haar thrillers, zoals de John Creasey Award en de Silver Dagger Awards. De auteur woont met haar gezin in New Hampshire.

Boeken

  1. 1994 - Grof geld - Oorspronkelijke titel: One for the money - ISBN 90-290-4910-3
  2. 1996 - Knekeldans - Oorspronkelijke titel: Two for the Dough - ISBN 90-290-4830-1 / CIP / NUGI 331
  3. 1997 - Dodelijk trio - Oorspronkelijke titel: Three to Get Deadly - ISBN 90-290-5428-X / CIP / NUGI 33
  4. 1998 - Viermaal is scheeps…Lees verder op Wikipedia

Suggesties