Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een jonge vrouw moet misdadigers, die zich onttrekken aan hun voorlopige vrijheid door borgtocht, opsporen en aan de politie overdragen.
Titel
One for the money
Auteur
Janet Evanovich
Vertaler
J.J. De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One for the money
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012 | Andere uitgaves
223 p.
ISBN
9789044334104 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stephanie Plum, een jonge, werkloze Amerikaanse vrouw, woonachtig in een stadje in New Jersey, weet van haar neef - hoofd van het bureau borgstelling en incasso - gedaan te krijgen dat hij haar opdracht geeft een van moord beschuldigde, voortvluchtige ex-politiebeambte op te sporen. Maar jacht op deze man brengt haar in contact met een louche, zwaargewicht bokser, waardoor ze in bijzonder gevaarlijke situaties terecht komt. Een uitstekend gecomponeerde, originele thriller - goed van opbouw en uitwerking - vol actie en met vaart geschreven. De droge humor en de rake sfeer- en milieutekening maken het tot een zeer leesbaar boek. Eerste van de tot nu toe 18-delige serie thrillers rond Stephanie Plum. Verfilmd als 'One for the money' (2012) met Katheringe Heigl in de hoofdrol. Filmfoto op het omslag, kleine druk.

Over Janet Evanovich

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tim Pierce

Janet Evanovich (South River, 22 april 1943) is een Amerikaans schrijfster. Ze begon haar carrière onder de naam Steffie Hall. Onder die naam schreef ze 3 romans: Hero at Large, Full House en Foul Play. Ze werd echter beroemd door haar Stephanie Plum-thrillers.

Een van haar boeken, One for the money, won in 1994 meteen een Edgar Award voor beste Amerikaanse misdaadroman van het jaar. Verder won ze nog vele prijzen met haar thrillers, zoals de John Creasey Award en de Silver Dagger Awards. De auteur woont met haar gezin in New Hampshire.

Boeken

  1. 1994 - Grof geld - Oorspronkelijke titel: One for the money - ISBN 90-290-4910-3
  2. 1996 - Knekeldans - Oorspronkelijke titel: Two for the Dough - ISBN 90-290-4830-1 / CIP / NUGI 331
  3. 1997 - Dodelijk trio - Oorspronkelijke titel: Three to Get Deadly - ISBN 90-290-5428-X / CIP / NUGI 33
  4. 1998 - Viermaal is scheeps…Lees verder op Wikipedia