Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tien met stip

Janet Evanovich (auteur), J.j. De Wit (vertaler)
Een jonge vrouw die getuige was van een roofoverval, wordt door de bende waartoe de overvaller behoort, met de dood bedreigd.
Titel
Tien met stip
Auteur
Janet Evanovich
Vertaler
J.j. De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ten big ones
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2006
287 p.
ISBN
90-443-1463-7 9789044323634 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stephanie Plum, premiejaagster, raakt betrokken bij een overval op een supermarkt. Ze herkent de lang gezochte dader en gaat achter hem aan. De dader krijgt echter steun van de Slachters, een straatbende. Tijdens haar zoektocht krijgt ze niet alleen de bende achter haar aan, maar ook een huurmoordenaar. Gelukkig krijgt ze hulp van haar vriend die bij de politie werkt en van een super(sexy) premiejager. Zeer modern geschreven verhaal, deel uit een serie rondom premiejaagster Plum, waarin humor (de schrijfster doet haar best om in iedere alinea tenminste een grap te verwerken) belangrijker is dan de inhoud van het verhaal dat helemaal nergens over gaat. Het zijn vooral vrouwen die een hoofdrol hebben terwijl de mannen of heel dom of heel sexy zijn. De doelgroep is de (vrouwelijke) tiener die op zoek is naar veel flauwe humor en weinig verhaal. Typisch een genre dat je of erg leuk vindt, of helemaal niets vindt. Op de voorkant van het modern vormgegeven boek het gezicht van een moderne v…Lees verder

Over Janet Evanovich

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tim Pierce

Janet Evanovich (South River, 22 april 1943) is een Amerikaans schrijfster. Ze begon haar carrière onder de naam Steffie Hall. Onder die naam schreef ze 3 romans: Hero at Large, Full House en Foul Play. Ze werd echter beroemd door haar Stephanie Plum-thrillers.

Een van haar boeken, One for the money, won in 1994 meteen een Edgar Award voor beste Amerikaanse misdaadroman van het jaar. Verder won ze nog vele prijzen met haar thrillers, zoals de John Creasey Award en de Silver Dagger Awards. De auteur woont met haar gezin in New Hampshire.

Boeken

  1. 1994 - Grof geld - Oorspronkelijke titel: One for the money - ISBN 90-290-4910-3
  2. 1996 - Knekeldans - Oorspronkelijke titel: Two for the Dough - ISBN 90-290-4830-1 / CIP / NUGI 331
  3. 1997 - Dodelijk trio - Oorspronkelijke titel: Three to Get Deadly - ISBN 90-290-5428-X / CIP / NUGI 33
  4. 1998 - Viermaal is scheeps…Lees verder op Wikipedia