Boek
Nederlands

Kom mee naar buiten

Janneke Schotveld (auteur), Evelien Feltzer (auteur), Jacques Vriens (auteur)
De leukste verhalenbundel voor de Kinderboekenweek

Na het succes van Weet je wat ik worden wil… verschijnt er opnieuw een verhalenbundel in het thema van de Kinderboekenweek. Verhalen over buitenspelen, natuur, dieren, planten en het klimaat vormen de groene draad. Zo schreef Tineke Honingh over vogelkijken, vertelt Arend van Dam over een Nederlandse schilderes die was

Onderwerp
Natuur
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
133 p. : ill.
ISBN
9789000381623 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties