Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meer avonturen van de dappere ridster

Janneke Schotveld (auteur), Milja Praagman (illustrator)
+1
Meer avonturen van de dappere ridster
×
Meer avonturen van de dappere ridster Meer avonturen van de dappere ridster

Meer avonturen van de dappere ridster

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Verhalen over de dappere ridster, die op haar racefiets door het land crost — want er is altijd wel ergens een heldendaad te verrichten! Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 7 jaar.
Titel
Meer avonturen van de dappere ridster
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, © 2022
85 p. : ill.
ISBN
9789000379095 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijke nieuwe verhalenbundel over de dapperste ridster van het land, die nooit stilzit. Als ze haar band niet aan het plakken is, dan is ze wel jongetjes uit bomen aan het halen, vermiste honderdjarige dametjes aan het zoeken, of roept ze een veel te drukke groep zes tot de orde. Ook helpt ze wanhopige boekhandelaren, verliefde koks en reuzen met kiespijn. En na elke heldendaad springt ze gauw weer op haar racefiets — want een ridster heeft altijd wat te doen! De verhalen in ‘Meer avonturen van de dappere ridster’ zijn in een lichtvoetige en geestige stijl geschreven en worden omlijst met levendige kleurenillustraties van Milja Praagman. Om voor te lezen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.Janneke Schotveld (Lelystad, 1974) is een bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Supe…Lees verder op Wikipedia