Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Sint zit vast!

Janneke Schotveld (auteur), Milja Praagman (illustrator)
De dappere ridster heeft haar schoen gezet en kan niet slapen. Ze rijdt op haar fiets door de stad en hoort iemand om hulp roepen. Sinterklaas zit vast in de schoorsteen! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
Sint zit vast!
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, 2022 | Andere uitgaven
47 p. : ill.
ISBN
9789000375134 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een koude zaterdagnacht eind november kan de dappere ridster niet slapen. Komt dat door haar zesde ridsterzintuig of is ze gewoon zenuwachtig omdat ze haar laars heeft gezet? Voor de zekerheid trekt ze haar harnas aan en stapt op haar trouwe racefiets om een rondje te maken. Na een half uur rijdt ze richting huis. Er is nergens iets aan de hand. Het sneeuwt en haar zesde ridsterzintuig is daardoor vast van slag. En dan ziet ze het: Ozosnel staat in de kou aan een lantaarnpaal gebonden en Sinterklaas zit vast in een schoorsteen. En de pieten staken! Hoe kan ze dat allemaal oplossen? Ze tuft in de sneeuw en gaat aan de slag. Het verhaal is in vlotte stijl geschreven en leest soepel voor. Daarnaast is het maatschappijkritisch en humoristisch. Vergeet daarbij de illustraties van Milja Paagman niet. Ze combineert de eenvoudige kleurstelling van de dappere ridster (Delfts blauw en grijs) met het rood en geel van Sinterklaas. Een heerlijk modern verhaal voor alle fans van de dappere ridst…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Supe…Lees verder op Wikipedia