Boek
Nederlands

Superjuffie en het apencircus

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Superjuffie en het apencircus
×
Superjuffie en het apencircus Superjuffie en het apencircus
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Josje heeft zomervakantie, maar echt vakantie heeft Superjuffie natuurlijk nooit want er zijn altijd wel ergens dieren in nood. Dit keer is er iets mis bij het circus. Er treden gelukkig geen dieren meer op, maar de directeur schijnt stiekem een dier gevangen te houden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Circussen, Superhelden
Titel
Superjuffie en het apencircus
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
[Houten]: Van Holkema & Warendorf, © 2019 | Andere uitgaven
156 p. : ill.
ISBN
9789000366217 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Juf Josje heeft zomervakantie, maar echt vakantie heeft ze nooit. Want wanneer een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie, een juf met superkrachten die dieren redt. Er komt een circus naar de stad, gelukkig zonder dieren die moeten optreden. Superjuffie ontdekt echter al snel dat de circusdirecteur stiekem toch een exotisch huisdier heeft… hoe kan ze dit dier bevrijden zonder haar geheime identiteit te verraden? Vrolijk avontuur vol vaart en humor, dat door de grappige dialogen en gekke situaties waarin Superjuffie telkens terecht komt leest als een trein. De sprankelende illustraties in zwart-wit versterken de humor en de warmte van het verhaal. Tegelijk maakt de auteur serieuze onderwerpen toegankelijk voor kinderen: goed voor de dieren en de natuur zorgen, de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad, jezelf accepteren zoals je bent, en durven opkomen voor anderen die zichzelf niet kunnen beschermen. Achtste, zelfstandig te lezen deel over een juf bij wie ieder kind in de klas …Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Supe…Lees verder op Wikipedia