Boek
Nederlands

Zepie

Janneke Schotveld (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
Zepie is op de vlucht voor een meisje. Hij verstopt zich in een wasmachine. En dan gebeurt er iets raars. De wasmachine begint ineens te draaien. Als die stopt, wacht een rat in een zwembroek hem op. In wat voor wereld is hij nu? Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Zepie
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022 | Andere uitgaven
106 p. : ill.
ISBN
9789045125558 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zepie en zijn vader wonen boven 'Het ruime sop', hun wasserette. Het is daar gezellig met allerlei kleuren op de muren, Biotex de kat, gratis koffie en wifi, planten en twee rijen fonkelnieuwe wasmachines. Maar ook een oude waar met grote letters defect op staat. Als Zepie uit school komt en gevolgd wordt door Milou op wie hij stiekem verliefd is, verstopt hij zich in die oude machine. Meteen begint de trommel te draaien… Als Zepie uitgedraaid is, bevindt hij zich in een vreemde wereld. Een rat stuurt hem met een walrus in een bootje de zee op. In een storm moet Zepie zijn wiebelbenen onder controle krijgen. Van een zeeman leert hij zijn kriebelbuik koesteren en van zeemeerminnen zijn blubberhersens trainen. En dan is er ook nog oma, die Zepie zo mist. Een mooi, grappig en fantasievol verhaal met kleurrijke illustraties die het goed aanvullen. Het taalgebruik is vlot en hedendaags. Deel in de serie Tijgerlezen voor beginnende lezers. Uitgangpunt is niet het technisch leesniveau, maar …Lees verder

Zepie

Zepie vindt meisjes maar niks. Zeker Milou. Zij bezorgt hem wiebelbenen en een kriebelbuik. Wanneer Milou plots een vraag wilt stellen, slaat Zepie op de vlucht. Vlug naar de wasserij van zijn vader, en hop, een oude wasmachine in. Wanneer hij het deurtje sluit, gebeurt er iets vreemds. De wasmachine begint te draaien, razendsnel. Eens de machine stopt, staat een vrolijke rat in zwembroek hem op te wachten. Wat nu?Het boek 'Zepie' is deel van de reeks Tijgerlezen, een serie ontwikkeld voor beginnende lezertjes en die kinderen aan het lezen wil krijgen door spannende en grappige verhalen te vertellen, telkens vergezeld door toffe illustraties. Wel, aan al deze criteria is absoluut voldaan. Het boek zit vol avonturen die aan elkaar gelinkt zijn, en die Zepie uiteindelijk terug moeten brengen naar de wasserij van zijn vader. Het boek heeft een goed tempo en je wil verder lezen om te weten wat er zal gebeuren. De gekke figuren, zoals de rat in zwembroek, kapitein wal…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Supe…Lees verder op Wikipedia