Boek
Engels

The big over easy

Jasper Fforde (auteur)
Twee politiemensen uit Reading, belast met misdaden rond figuren uit bakerrijmpjes, onderzoeken de fatale val van Humpty Dumpty van een muur.
Titel
The big over easy
Auteur
Jasper Fforde
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder and Stoughton, 2005
398 p.
ISBN
0-340-83567-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur is bekend door zijn populaire serie verhalen over de vrouwelijke literaire detective Thursday Next, die door tijd en fictie heen kan reizen en criminele akkefietjes in de wereldliteratuur oplost (o.a. 'The Eyre affair'*). Dit is het eerste deel van zijn nieuwe Nursery Crime-serie (www.nurserycrime.co.uk) over inspecteur Jack Spratt en sergeant Mary Mary van de Reading Police, belast met misdaden rond figuren uit 'nursery rhymes' (bakerrijmpjes) die in die buurt merkwaardigerwijs steeds opduiken. Spratt, nog depressief vanwege de vrijspraak van de Drie Kleine Biggetjes van de moord op de Grote Wolf, onderzoekt nu de fatale val van Humpty Dumpty van een muur. Was het een ongeluk, zelfmoord, heeft Humpty Dumpty’s ex-vrouw het gedaan? Er zijn vele verdachten. Geestige, spitsvondige nonsens parodie op het detectiveverhaal boordevol (op het vermoeiende af) grappen, literaire woordspelingen, verwijzingen etc. Typisch Engelse humor waarvan je moet houden. De voormalig filmtechnicus …Lees verder

Over Jasper Fforde

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Jasper Fforde (Londen, 11 januari 1961) is een Brits schrijver. Hij werd bekend door zijn reeks boeken met "literair detective" Thursday Next.

Werk

Zijn eerste boek, The Eyre Affair, verscheen in 2001. Daarvoor was hij een camera-assistent in de filmindustrie. Hij werkte onder meer mee aan GoldenEye, The Mask of Zorro en Entrapment.

The Eyre Affair (in het Nederlands vertaald als De zaak Jane Eyre, ISBN 9789058470881) was het eerste van een reeks boeken met als centrale figuur de literair detective Thursday Next. De volgende in de cyclus zijn Lost in a Good Book (2002), The Well of Lost Plots (2003), Something Rotten (2004), First Among Sequels (2007), One of our Thursdays Is Missing (2011) en The Woman Who Died a Lot (2012). Het zijn boeken die zich afspelen in een fictief alternatief universum waarin dodo's normale huisdieren zijn, Engeland na …Lees verder op Wikipedia