Boek
Engels

Early riser

Jasper Fforde (auteur)
In een wereld waarin de winters zó hevig zijn dat de meeste inwoners een winterslaap verkiezen boven bedreigingen door bandieten, zombies en sprookjeasachtige verschijningen, moet een bewaker het opnemen tegen een groot bedrijf dat handelt in slaapversterkende middelen.
Titel
Early riser
Auteur
Jasper Fforde
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder & Stoughton, 2018 | Andere uitgaves
402 p.
ISBN
9781444763591 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze fantasierijke roman speelt zich af in een alternatief Wales, waar in de toekomst de winters zó hevig zijn dat de meeste inwoners een winterslaap verkiezen boven het ronddwalen in meters sneeuw waar ze bovendien bedreigd worden door bandieten, zombies en onduidelijke sprookjesachtige verschijningen. Charlie Worthing is een timide man die bijna per ongeluk een Winterconsul wordt, iemand die zorg moet dragen voor de veiligheid van de slapers. Wanneer hij terechtkomt in de gevreesde Sector Twaalf zonder de mogelijkheid om daar weer weg te komen, ontdekt hij een bizar plot dat betrekking heeft op slaapversterkende middelen, dromen die bij meerdere slapers plaatsvinden, en een groot bedrijf dat probeert zoveel mogelijk winst te maken zonder zich druk te maken om vuile handen. Plot, setting en sfeer zijn bijna niet na te vertellen, en het duurt wel even voordat de lezer ‘in het verhaal zit’ en begrijpt wat de achtergrond is van de wereld waarin Charlie Worthing zijn taak moet volbrengen…Lees verder

Over Jasper Fforde

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Jasper Fforde (Londen, 11 januari 1961) is een Brits schrijver. Hij werd bekend door zijn reeks boeken met "literair detective" Thursday Next.

Werk

Zijn eerste boek, The Eyre Affair, verscheen in 2001. Daarvoor was hij een camera-assistent in de filmindustrie. Hij werkte onder meer mee aan GoldenEye, The Mask of Zorro en Entrapment.

The Eyre Affair (in het Nederlands vertaald als De zaak Jane Eyre, ISBN 9789058470881) was het eerste van een reeks boeken met als centrale figuur de literair detective Thursday Next. De volgende in de cyclus zijn Lost in a Good Book (2002), The Well of Lost Plots (2003), Something Rotten (2004), First Among Sequels (2007), One of our Thursdays Is Missing (2011) en The Woman Who Died a Lot (2012). Het zijn boeken die zich afspelen in een fictief alternatief universum waarin dodo's normale huisdieren zijn, Engeland na …Lees verder op Wikipedia