Boek
Engels

One of our Thursdays is missing

Jasper Fforde (auteur)

One of our Thursdays is missing

Genre:
Een literair detective wordt vermist: haar papieren versie, die in de BookWolrd woont, gaat naar haar op zoek.
Titel
One of our Thursdays is missing
Auteur
Jasper Fforde
Taal
Engels
Editie
3
Uitgever
London: Hodder & Stoughton, 2011 | Andere uitgaves
388 p. : ill.
ISBN
9780340963081 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thursday Next is een personage. Dat ligt voor de hand, maar het bijzondere is dat ze samen met allerlei andere personages in de BookWorld woont, een wonderlijk universum waar de hersenspinsels van alle auteurs ter wereld een onafhankelijk bestaan leiden. Thursday is de creatie van een ghostwriter. Ze woont op het eiland Fiction en vertolkt haar gelijknamige tegenhanger uit de RealWorld, een vrouw van vlees en bloed die spannende operaties uitvoert in een wereld die erg lijkt op de onze. Wanneer de 'echte' Thursday vermist wordt, gaat de papieren versie op zoek naar haar menselijke equivalent. Dit bizarre en bijzonder humoristische metaverhaal is het zesde in de reeks over literair detective Thursday Next, maar kan onafhankelijk gelezen worden. De auteur wisselt satire en woordspelingen af met onzinnige en spitsvondige grappen. Kleine druk en smalle bindmarge.

Over Jasper Fforde

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Jasper Fforde (Londen, 11 januari 1961) is een Brits schrijver. Hij werd bekend door zijn reeks boeken met "literair detective" Thursday Next.

Werk

Zijn eerste boek, The Eyre Affair, verscheen in 2001. Daarvoor was hij een camera-assistent in de filmindustrie. Hij werkte onder meer mee aan GoldenEye, The Mask of Zorro en Entrapment.

The Eyre Affair (in het Nederlands vertaald als De zaak Jane Eyre, ISBN 9789058470881) was het eerste van een reeks boeken met als centrale figuur de literair detective Thursday Next. De volgende in de cyclus zijn Lost in a Good Book (2002), The Well of Lost Plots (2003), Something Rotten (2004), First Among Sequels (2007), One of our Thursdays Is Missing (2011) en The Woman Who Died a Lot (2012). Het zijn boeken die zich afspelen in een fictief alternatief universum waarin dodo's normale huisdieren zijn, Engeland na …Lees verder op Wikipedia