Boek
Engels

The road to High Saffron

Jasper Fforde (auteur)

The road to High Saffron

In de reeks:
In een futuristische wereld waarin mensen na een ramp alleen bepaalde kleuren kunnen zien hebben degenen die de kleuren aan de top van het spectrum (indigo en violet) kunnen zien de hoogste status.
Titel
The road to High Saffron
Auteur
Jasper Fforde
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder & Stoughton, 2011 | Andere uitgaves
435 p.
ISBN
9780340963050 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een futuristische wereld waarin mensen na een niet nader benoemde ramp alleen bepaalde kleuren zien en degenen die de kleuren aan de top van het spectrum (indigo en violet) kunnen zien de hoogste status hebben, hoort Eddie Russett, die alleen rood kan zien, tot de lagere regionen. Hij is heel tevreden met zijn leven tot hij tegen de regels verliefd wordt op Jane, die violet kan zien en Eddie duidelijk maakt dat er in zijn streng gereglementeerde wereld meer te koop is dan wat hij ziet in het House of Red. Dat is het begin van ontwikkelingen die Eddie aan het denken zetten en hem een beter en gelukkiger mens maken. De Engelse auteur (1961), vroeger werkzaam in de filmindustrie, is het bekendst door zijn serie over Thursday Next. Dit 1e deel van een nieuwe serie is een heel geestige satire op de Britse klassenmaatschappij, die in Nederland vooral jongere volwassenen tot ± 30 jaar, mits heel goed in Engels vanwege veel taalgrappen, zal aanspreken. Er is veel te lachen, maar ook veel o…Lees verder

Over Jasper Fforde

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Jasper Fforde (Londen, 11 januari 1961) is een Brits schrijver. Hij werd bekend door zijn reeks boeken met "literair detective" Thursday Next.

Werk

Zijn eerste boek, The Eyre Affair, verscheen in 2001. Daarvoor was hij een camera-assistent in de filmindustrie. Hij werkte onder meer mee aan GoldenEye, The Mask of Zorro en Entrapment.

The Eyre Affair (in het Nederlands vertaald als De zaak Jane Eyre, ISBN 9789058470881) was het eerste van een reeks boeken met als centrale figuur de literair detective Thursday Next. De volgende in de cyclus zijn Lost in a Good Book (2002), The Well of Lost Plots (2003), Something Rotten (2004), First Among Sequels (2007), One of our Thursdays Is Missing (2011) en The Woman Who Died a Lot (2012). Het zijn boeken die zich afspelen in een fictief alternatief universum waarin dodo's normale huisdieren zijn, Engeland na …Lees verder op Wikipedia