Boek
Engels

Something rotten

Jasper Fforde (auteur)

Something rotten

Genre:
Een literair agente, die in staat is door tijd en fictie te reizen, is op jacht naar een invloedrijke misdadiger die uit een roman is ontsnapt.
Titel
Something rotten
Auteur
Jasper Fforde
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder and Stoughton, 2004
393 p. : ill.
ISBN
0-340-83558-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Literair agente Thursday Next neemt het op tegen Yorrick Kaine, een uit een roman ontsnapte boef die dictator van Engeland wil worden. Ze krijgt te maken met Hamlet die bij haar moeder logeert, gekloonde Shakespeares en een baby die Latijn spreekt. Ook dit vierde deel in de Thursday Next-serie staat weer bol van de humor en knappe vondsten. Als literair agente is Thursday in staat door zowel de tijd als door fictie te reizen, wat leidt tot hilarische situaties. Een juweeltje, en niet alleen voor liefhebbers van het fantasy-genre. Paperback met redelijke letter , goede marges en interlinie. Stond hoog op de Engelstalige bestseller-lijsten.

Over Jasper Fforde

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Jasper Fforde (Londen, 11 januari 1961) is een Brits schrijver. Hij werd bekend door zijn reeks boeken met "literair detective" Thursday Next.

Werk

Zijn eerste boek, The Eyre Affair, verscheen in 2001. Daarvoor was hij een camera-assistent in de filmindustrie. Hij werkte onder meer mee aan GoldenEye, The Mask of Zorro en Entrapment.

The Eyre Affair (in het Nederlands vertaald als De zaak Jane Eyre, ISBN 9789058470881) was het eerste van een reeks boeken met als centrale figuur de literair detective Thursday Next. De volgende in de cyclus zijn Lost in a Good Book (2002), The Well of Lost Plots (2003), Something Rotten (2004), First Among Sequels (2007), One of our Thursdays Is Missing (2011) en The Woman Who Died a Lot (2012). Het zijn boeken die zich afspelen in een fictief alternatief universum waarin dodo's normale huisdieren zijn, Engeland na …Lees verder op Wikipedia