Wanneer hun derde kind dood geboren wordt, besluit een echtpaar een meisje uit het weeshuis te adopteren. Zij blijkt echter niet zo onschuldig te zijn als ze eruit ziet
Onderwerp
Adoptie
Taal
Engels
Parallelle titel
Orphan Esther
Uitgever
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
118 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Zweeds, Portugees, Noors, Fins, Deens, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888050149

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een horrorfilm uit 2009 van Jaume Collet-Serra (House of wax) met in de hoofdrollen Vera Farmiga (Up in the air), Peter Sarsgaard (In the electric mist) en Isabelle Fuhrman. Wanneer hun derde kind dood geboren wordt, besluit een echtpaar een meisje uit het weeshuis te adopteren. De 9-jarige Esther (Fuhrman) blijkt echter niet zo onschuldig te zijn als ze eruit ziet. Bart van der Put (Parool 4-11-'09): '(...) de jonge actrice zet een onvergetelijk akelig loeder neer, en draagt daarmee de hele film. (...)' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 5-11-'09): '(...) Orphan is meer een psychologische thriller dan een standaard horrorfilm. Er wordt weinig bloedvergieten in beeld gebracht, de personages worden redelijk uitgediept, de dialogen zitten vol humor, de horrorclichés worden geestig ingezet (...) Door het uitstekende werk van de acteurs is Orphan - ondanks de ongeloofwaardige wendingen in het script - een gelaagde en akelig spannende griezelfilm.' Met enkele extra's.

Over Jaume Collet-Serra

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Vicky Carras

Jaume Collet-Serra (Sant Iscle de Vallalta, 23 maart 1974) is een Spaans filmregisseur.

Biografie

Collet-Sera regisseerde de horrorfilm-remake House of Wax uit 2005, de psychologische thriller Orphan uit 2009 en de actiethrillers Unknown uit 2011, Non-Stop uit 2014, Run All Night uit 2015 en The Shallows uit 2016.

Filmografie

  • 2005: House of Wax
  • 2007: Goal II : Living the Dream
  • 2009: Orphan
  • 2011: Unknown
  • 2012: The River (tv-serie, seizoen 1, afl. 1 en 2)
  • 2014: Non-Stop
  • 2015: Run All Night
  • 2016: The Shallows
  • 2018: The Commuter
  • 2021: Jungle Cruise

Suggesties