Om zijn zoon te beschermen moet een huurmoordenaar een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij zich ooit bij aansloot en zijn echte familie waarmee hij lang geen contact meer heeft.
Titel
Run all night
Regisseur
Jaume Collet-Serra
Componist
Tom Holkenborg
Acteur
Liam Neeson Joel Kinnaman Ed Harris Common 1972-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2015
1 dvd-video
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888209622

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm van regisseur Jaume Collet-Serra (Non-stop; Unknown) met in de hoofdrollen o.a. Liam Neeson ('Taken'-trilogie), Joel Kinnaman, Ed Harris en Boyd Holbrook. Neeson speelt de oudere, aan lager wal geraakte huurmoordenaar Jimmy die vroeger veel voor de maffiabaas Shawn Maguire werkte. Als zijn zoon, met wie hij weinig contact heeft, bedreigd wordt door de zoon van de maffiabaas, aarzelt Jimmy niet en schiet hem neer. Maguire wil wraak en zet de achtervolging in. Ook een vasthoudende rechercheur ziet zijn kans schoon om Jimmy eindelijk in te rekenen. Coen van Zwol (NRC 15-4-'15) noemt de film '(...) dynamisch gemonteerd, intens geacteerd en stijlvol gefotografeerd, met een camera die als een kruisraket door nachtelijk New York googlemapt. Wat niet wegneemt dat script en actiescènes te derivaat zijn en niet altijd overtuigen.' Hij geeft 3 sterren. Ook Mike Peek (Parool 15-4-'15) geeft 3 sterren en schrijft '(...) dus bepaald geen verfijnde cinema, maar pretendeert dat …Lees verder

Over Jaume Collet-Serra

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Vicky Carras

Jaume Collet-Serra (Sant Iscle de Vallalta, 23 maart 1974) is een Spaans filmregisseur.

Biografie

Collet-Sera regisseerde de horrorfilm-remake House of Wax uit 2005, de psychologische thriller Orphan uit 2009 en de actiethrillers Unknown uit 2011, Non-Stop uit 2014, Run All Night uit 2015 en The Shallows uit 2016.

Filmografie

  • 2005: House of Wax
  • 2007: Goal II : Living the Dream
  • 2009: Orphan
  • 2011: Unknown
  • 2012: The River (tv-serie, seizoen 1, afl. 1 en 2)
  • 2014: Non-Stop
  • 2015: Run All Night
  • 2016: The Shallows
  • 2018: The Commuter
  • 2020: Jungle Cruise
Lees verder op Wikipedia

Suggesties