Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het goede leven

Jay McInerney (auteur)
+1
Het goede leven
×
Het goede leven Het goede leven

Het goede leven

Twee hulpverleners na de aanslag op de Twin Towers in New York in 2001 krijgen, hoewel beiden getrouwd, een bijzondere relatie.
Titel
Het goede leven / Jay McInerney
Auteur
Jay McInerney 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The good life
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2006 | Andere uitgaves
413 p.
ISBN
90-234-1940-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jay McInerney heeft een reputatie opgebouwd als een vernietigende portrettist van het New Yorkse stadsleven. Zijn oeuvre wordt vooral geschraagd door twee werken: het debuut Bright lights, big city (1984) en de roman De schittering valt (1992). Vooral zijn eigen sociale klasse -- de welgestelde maar spiritueel arme massa die Manhattan bevolkt, de ogen gefixeerd op de volgende sport van de sociale ladder -- moet het ontgelden. Waar De schittering valt een kroniek biedt van de late jaren '80, neemt McInerney in The good life (vert. Het goede leven) de pen weer ter hand op de vooravond van 9/11. Vele personages uit De schittering valt verschijnen opnieuw op het toneel in de snel verdwijnende schaduw van de Twin Towers. Centraal staan twee ex-yuppiekoppels, de Galloways en de McGavocks, die intussen de kaap van de 40 overschreden hebben. Corinne Galloway heeft haar carrière als effectenhandelaar laten vallen om voor de tweeling te zorgen; een besl…Lees verder
Deze nieuwe roman van de schrijver van "Bright Lights, Big City" begint sterk, met de beschrijving van het leven van Corinne, moeder van een tweeling van zes jaar, in New York vlak na de ramp van 9/11. Ze gaat als vrijwilligster werken om de hulptroepen van eten en drinken te voorzien en ontmoet daar Luke, net als zij getrouwd, en vader van een dochter van 14. In de verwarring van deze moeilijke periode vinden ze elkaar; ze blijken beiden huwelijksproblemen te hebben en beginnen een verhouding. Ze komen op het punt dat ze moeten kiezen of ze een nieuw leven met elkaar willen beginnen. De schrijver heeft een scherp oog voor de perikelen van het moderne gezinsleven en de drang van mensen om na een dergelijke ramp met een schone lei te willen beginnen. Over "het goede leven" wat Corinne en Luke samen hadden kunnen opbouwen, had de lezer dan ook graag meer willen weten. Vrij kleine druk.