Een oude man zeilt met zijn schip op de oceaan, maar krijgt een aanvaring met een zeecontainer waarna hij alles op alles zet om zijn schip drijvend te houden en te overleven.
Onderwerp
Mens en natuur, Zeilen
Titel
All is lost / written and dir. by J.C. Chandor
Regisseur
J.C. Chandor
Componist
Alex Ebert
Acteur
Robert Redford
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2014
1 blu-ray
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 108 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Ijslands, Noors, Portugees, Zweeds
EAN
5050582970050

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actie/avonturenfilm uit 2013, scenario en regie van J.C. Chandor (Margin Call), met als enige acteur Robert Redford die soleert in dit overlevingsdrama. Patricia Smagge (Cinemagazine,i) geeft 3 1/2 ster (van 5): 'Het is buitengewoon knap hoe hij anderhalf uur lang het publiek weet te boeien, zeker omdat er nauwelijks tekst aan te pas komt. Met slechts zijn blik en lichaamstaal weet hij de emoties van zijn personage over te laten komen.' Cinema.nl geeft 4 (van 5) sterren: 'Een paar regels tekst. Een boot als enig decor. Blijft dat ruim anderhalf uur boeien? Absoluut. Regisseur/scenarist J.C. Chandor debuteerde in 2011 met de enerverende praatfilm Margin Call en bewijst nu dat hij ook zonder dialogen en ensemble-cast een bloedstollende thriller kan neerzetten. Robert Redford - 75 tijdens de opnamen - levert een knappe prestatie als naamloze zeiler die in een storm terechtkomt en moet zien te overleven. All Is Lost overtuigt als avonturenfilm én als studie in minimalisme.' Re…Lees verder

Over J.C. Chandor

Jeffrey McDonald Chandor (Morristown, 24 november 1973) – beter bekend als J. C. Chandor – is een Amerikaans filmregisseur en scenarist.

Biografie

J. C. Chandor werd in Morristown (New Jersey) geboren als de zoon van Jeff Chandor en Mary McDonald. In 1992 studeerde hij af aan Ridge High School, waarna hij een diploma behaalde aan The College of Wooster. In afwachting van zijn eerste langspeelfilm regisseerde Chandor zo'n vijftien jaar lang verschillende reclamespots en werkte hij als producent mee aan enkele documentaires. In de periode 2006-2007 investeerde hij samen met een bevriende architect in Tribeca in een vastgoedproject. De twee renoveerden een gebouw en besloten het sneller dan gepland te verkopen omdat de peetvader van de architect – die een ervaren bankier was – hen dat aanraadde. In de zomer van 2007 brak de kredietcrisis uit.

In zijn eerste langspeelfilm, Margin Call (2011), besloot Chandor di…Lees verder op Wikipedia