Een rechercheur doet onderzoek naar een reeks onopgeloste moorden die jaarlijks op dezelfde dag plaatsvinden. Zijn enige aanknopingspunt is een jongen van acht, die zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte SUV.
Titel
Augustus
Auteur
J.D. Barker 1971-
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
She has a broken thing where her heart should be
Uitgever
Boekerij, 2023 | Andere uitgaven
672 p.
Verschijningsdatum
07-07-2023
ISBN
9789022599297 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kloeke (670 blz.) thriller over een reeks mysterieuze moorden. Als de achtjarige Jack bij het graf van zijn ouders het meisje Stella ontmoet, is hij direct weg van haar. Plotseling wordt Stella echter meegenomen door een mysterieuze vrouw in een witte SUV. Jack ziet haar niet meer terug. Rechercheur Faustino Brier wordt ondertussen gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op exact dezelfde dag een lijk gevonden — het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. De weesjongen Jack, wiens vingerafdrukken zijn gevonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer, is zijn enige aanknopingspunt. Maar zo’n jong kind kan onmogelijk iets met deze moordzaken te maken hebben… toch?'Augustus’ is in een vlotte stijl geschreven, met levendige dialogen. Voor liefhebbers van Stephen King, James Patterson en Lee Child. J.D. Barker (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijver. Naast eigen werk, waaronder het succesvolle ‘Horen, zien, zwijgen’, schrijft Barker …Lees verder

Over J.D. Barker

J. D. Barker, of Jonathan Dylan Barker, (1971) is een Amerikaanse bestseller-auteur van spannende thrillers, vaak met elementen van horror, misdaad, mysterie, sciencefiction en het bovennatuurlijke. Zijn debuutroman Forsaken was finalist voor een Bram Stoker Award in 2014.

Levensloop

Barker werd geboren op 7 januari 1971 in Lombard, Illinois en bracht de eerste veertien jaar van zijn leven door in Crystal Lake, Illinois. Daarna verhuisde het gezin naar Englewood, Florida. Hij ging naar de Lemon Bay High School en studeerde af in 1989. Hij schreef zich in aan het Art Institute of Fort Lauderdale, waar hij later een graad in bedrijfskunde behaalde.

Tijdens zijn studie kwam een schrijfopdracht in handen van Paul Gallotta van het tijdschrift Circus. Gallotta nam contact op met Barker en vroeg hem zich bij de staf van 25th Parallel aan te sluiten. Daar werkte hij samen met de man die later Marilyn Manson …Lees verder op Wikipedia