Daisy
Nederlands

Plechtig vermoord

J.D. Robb (auteur), Katleen Christiaens (verteller)
Inspecteur Eve Dallas van de politie van New York onderzoekt in 2058 de dood van een collega en komt terecht in de wereld van satanisme en hekserij.
Titel
Plechtig vermoord
Auteur
J.D. Robb
Verteller
Katleen Christiaens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
12:34
Oorspr. uitgever
Boekerij
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts Vlaamse stem Stem: Vrouw

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de vergaand geautomatiseerde en gedigitaliseerde VS van 2058 gaat Eve Dallas, inspecteur bij politie New York op condoleancebezoek na de plotselinge dood van haar oudere collega Frank door een hartstilstand. Een dag later wordt ze door de commissaris gevraagd deze dood te onderzoeken, omdat er drugs in het spel lijken te zijn. Geholpen door Franks kleindochter Alice en haar man Roarke, met wie ze pas is getrouwd, komt Eve al gauw terecht in de wereld van satanisme en hekserij. Als Alice op een vreemde manier is aangereden en later overlijdt, wordt duidelijk dat er veel aan de hand is. Onder pseudoniem J.D. Robb schrijft de Amerikaanse bestsellerauteur Nora Roberts futuristische, romantische misdaadromans, waarvan dit de vijfde is in de ‘Eve Dallas-serie’. Doordat het tijdsbeeld vaag blijft, is de wereld van Eve, net als haar werk, nog steeds prettig herkenbaar in dit spannende verhaal dat met veel nieuwe verwikkelingen, veel vaart en wat romantiek uitloopt op een verrassend en over…Lees verder

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties