Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een vrome Parijse commissaris moordzaken onderzoekt na de zelfmoordpoging van zijn collega diens laatste zaak en stuit daarbij op gruwelijke moorden, bizarre verschijnselen en een netwerk van duivelsaanbidders.
Titel
Duivelseed
Auteur
Jean-Christophe Grangé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le serment des limbes
Uitgever
Breda: De Geus, 2008
701 p.
ISBN
9789044511444

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mensen die een bijna-doodervaring (bde) hebben gehad beschrijven deze (na het ontwaken uit een coma bijvoorbeeld) als een tocht door een lange donkere tunnel naar een schitterend wit licht en betitelen dit als een positieve ervaring. Minder bekend is dat sommige van die ervaringen uitgesproken negatief en beangstigend zijn, als een val in de duisternis en de ontmoeting met het Kwaad of de Satan. Deze laatste soort bde vormt het hoofdingrediënt van de lijvige thriller van Jean-Christophe Grangé.

Luc onderneemt een zelfmoordpoging, overleeft, maar belandt in een coma. Mathieu, een collega van Luc bij de politie, vindt die zelfmoordpoging onwaarschijnlijk aangezien hij Luc kent als overtuigd gelovige. Hij gaat op onderzoek naar de zaken waar zijn vriend en collega mee bezig was en komt zo terecht in de wereld van satanisme, rituele en sadistische moorden, verspreid van Estland tot Sicilië. Als ex-seminarist krijgt Mathieu hulp van het Vaticaan, maar ook uit minder katholieke kring…Lees verder
De zesde vertaalde roman van de Franse auteur en journalist gaat over Mathieu Durey, een zeer gelovige commissaris moordzaken in Parijs. Als zijn collega Luc een zelfmoordpoging heeft gedaan en in coma ligt, pakt hij diens laatste zaak op om achter de drijfveren te komen. Daarbij komt hij onder meer terecht in de Jura, Sicilië en Lourdes waar gruwelijke moorden worden gepleegd met verwijzingen naar bijna-doodervaringen en een satanisch netwerk. Het horrorniveau overtreft het werk van Stephen King. Het omvangrijke speurwerk met gedetailleerde geografische- en situatiebeschrijvingen wordt ondergesneeuwd door buitenissigheden (satan boven de vuurspuwende Etna) en brede discussies. Stijl en plot in dit qua inhoud en omvang zware boek zouden gebaat zijn geweest met fors snoeiwerk; dat zou ook de spanning en de geloofwaardigheid ten goede zijn gekomen. De dikke gebonden uitgave heeft een kleine letter.

Over Jean-Christophe Grangé

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Jean-Christophe Grangé ((Boulogne-Billancourt, 15 juli 1961) is een Frans auteur van thrillers. Naast auteur is hij journalist en scenarioschrijver.

Bibliografie

  • De bloedrode gletsjer (Les Rivières pourpres), Meulenhoff, 1999
  • Het stenen concilie (Le Concile de pierre), De Geus, 2002
  • De vlucht van de ooievaars (Le Vol des cigognes), De Geus, 2002
  • Het wolvenrijk (L'Empire des loups), De Geus, 2004
  • Voorbij de zwarte lijn (La Ligne noire), De Geus, 2005
  • Duivelseed (Le Serment des limbes), De Geus, 2008
  • Godenstemmen (Miserere), De Geus, 2010
  • Bloeddorstige driften (La Forêt des Mânes), De Geus, 2011
  • De passagier (Le Passager). Vertaald door Floor Bosboom. De Geus, 2015

Externe links