Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Compostela : voetreis naar het einde van de wereld

+1
Compostela : voetreis naar het einde van de wereld
×
Compostela : voetreis naar het einde van de wereld Compostela : voetreis naar het einde van de wereld

Compostela : voetreis naar het einde van de wereld

Genre:
Reisverslag van een Franse schrijver van een voettocht naar Santiago de Compostela.
Titel
Compostela : voetreis naar het einde van de wereld
Auteur
Jean-Christophe Rufin
Vertaler
Katelijne De Vuyst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Immortelle randonnée
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2014
239 p.
ISBN
9789085425748 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur – arts, schrijver, diplomaat – heeft in het voorjaar van 2011 de pelgrimsroute naar Santiago gelopen. Vanaf de Frans-Spaanse grens liep hij de doorgaans nog stille route langs de kust: Hendaye, San Sebastian, Bilbao, Santander, Oviedo, Santiago, circa 785 km. Pas maanden na de tocht kwam bij hem de gedachte op er verslag van te doen. Deze uitgave bevat dan ook vooral herinneringen, indrukken en beschouwingen van deze tocht, waarmee hij het proces beschrijft van de fases die hij doorliep om pelgrim te worden. Met veel aandacht voor de negatieve kanten, zoals pijn lijden, geringe verzorging, scepsis om zo'n tocht te ondernemen, de vaak eentonige etappes – gevaarlijk door de autowegen en saai vanwege de industriegebieden en lange wegen door buitenwijken – ontvouwt hij op een boeiende wijze zijn overtuiging waarom en zijn enthousiasme waarmee deze pelgrimage voor hem geslaagd is. En wat de voettocht met hem gedaan heeft.

Over Jean-Christophe Rufin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nonosaumon

Jean-Christophe Rufin, geboren op 28 juni 1952 in Bourges (Cher), is een Franse arts, diplomaat en schrijver. Van 2002 tot 2006 was hij de voorzitter van de Franse humanitaire organisatie Action contre la Faim. Hij was de Franse ambassadeur in Senegal en Gambia van 2007 tot 2010. Hij werd in 2008 gekozen tot lid van de Académie française.

Privé-leven

Omdat de vader van Rufin het gezin al vroeg verlaten had en zijn moeder als journaliste in Parijs werkte groeide Jean-Christophe op bij zijn grootouders in Bourges. Zijn grootvader heeft als arts deelgenomen aan de Eerste Wereldoorlog. In 1940, gedurende de bezetting van Frankrijk door Duitse troepen in de Tweede Wereldoorlog, werd hij gedeporteerd naar het concentratiekamp Buchenwald. Een represaille voor het verbergen van leden van het verzet in zijn huis in Bourges.

Jean-Christophe Rufin heeft drie kinderen. Zijn eerste vrouw komt uit …Lees verder op Wikipedia

Suggesties