Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een rechercheur in Marseille raakt zeer persoonlijk betrokken bij zijn werk als hij de moord moet oplossen op twee jeugdvrienden die in de onderwereld terechtkwamen.
Titel
Teringzooi
Auteur
Jean-Claude Izzo
Vertaler
Marijke Scholts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Total Khéops
Uitgever
Breda: De Geus, 2002 | Andere uitgaves
285 p.
Aantekening
Later verschenen o.d.t. Chaos Ondertitel op omslag: Misdaad in Marseille Vormt samen met Chourmo (dl. 2) en Solea (dl. 3) een trilogie
ISBN
90-445-0163-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fabio, Ugo en Manu groeiden samen op in het Vieux Quartier van Marseille en pleegden samen hun eerste kraakjes. Na hun militaire dienst sluiten Ugo en Manu zich aan bij de onderwereld en Fabio wordt rechercheur. Nu zijn Ugo en Manu echter vermoord. Aan Fabio de taak om de daders te vinden, niet slechts als professional, maar ook om persoonlijke redenen. Hij krijgt vrijwel de hele onderwereld over zich heen en loopt grote risico's, maar weet veel mensen uit te schakelen en tenslotte de dader te vinden die achter alles zit. Een knap boek op een schitterende locatie, met de geuren van de cuisine marseillaise, geschreven door een kenner van stad en maffia. Ook is interessant de persoonlijke benadering van deze politieman, wiens optreden bijna een vendetta wordt. Het boek is door zijn sfeer en spanning moeilijk te evenaren. Gebonden; kleine druk. Eerste deel van een misdaadtrilogie over Marseille; ook de overige delen worden vertaald.

Over Jean-Claude Izzo

Jean-Claude Izzo (Marseille, 20 juni 1945 - aldaar, 26 januari 2000) was een boekhandelaar, bibliothecaris, journalist en schrijver. Hij schreef een misdaadtrilogie over zijn geboorteplaats die in opdracht van de Franse televisie verfilmd werd met Alain Delon in de rol van inspecteur Fabio Montale.

Bibliografie

  • Total Khéops (1995)
  • Chourmo (1996)
  • Soleo (1998)
  • Le Soleil des Mourants (1999)