Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Jefferson de egel wordt valselijk beschuldigd van een gruwelijke daad. Samen met zijn beste vriend Gijsbert start hij een onderzoek om de echte dader te vinden, en belandt zo in de mensenstad. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Jefferson
Auteur
Jean-Claude Mourlevat
Vertaler
Lies Lavrijsen Els Dumez-Blocken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Jefferson
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022 | Andere uitgaven
237 p.
ISBN
9789401484961 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Jefferson’ is een originele jeugddetective over de vriendelijke egel Jefferson, die zijn kapper dood aantreft met een schaar in zijn borst. De enige getuige, een gans, beschuldigt Jefferson van de moord. In paniek slaat hij op de vlucht en start een onderzoek met zijn beste vriend Gijsbert om de echte dader te ontmaskeren. Hun gespeur leidt hen naar de mensenstad, waar ze tot een gruwelijke ontdekking komen… Jean-Claude Mourlevat (Ambert, 1952) is schrijver, acteur, vertaler en jeugdauteur. Hij won eerder de prestigieuze Astrid Lindgrenprijs. 'Jefferson' is spannend geschreven en geschikt voor de stoerdere lezers vanaf ca. 9 jaar.

Jefferson

Mourlevat heeft zijn strepen als jeugdauteur in Frankrijk al verdiend. Zelf las ik nog niets van hem (er werden ook maar 2 van zijn boeken naar het Nederlands vertaald), maar als een schrijver o.a. de Astrid Lindgren Memorial Award wint, wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. En wat ben ik blij dat ik deze auteur leerde kennen! Wat heb ik genoten van Jefferson.Het zal je maar overkomen: op de verkeerde plaats op het verkeerde moment zijn. Het overkomt egel Jefferson wanneer hij zijn kapper, een das, vermoord terugvindt in het kapsalon. De poppen gaan helemaal aan het dansen wanneer een mediageile, net wakker geworden geit, Jefferson als moordenaar aanduidt.Wanneer je in nood verkeert, kiest je brein voor vluchten, vechten of bevriezen. Jefferson kiest voor het eerste wanneer het hem duidelijk wordt dat hij van moord verdacht wordt. Zijn vriend, varken Gijsbert overtuigt de egel om op zoek te gaan naar de echte …Lees verder