Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bijna thuis

Jean Kwok (auteur), Jeannet Dekker (vertaler)
Een Chinees meisje dat met haar moeder naar New York emigreert probeert met haar intelligentie een nieuw leven op te bouwen.
Titel
Bijna thuis
Auteur
Jean Kwok
Vertaler
Jeannet Dekker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girl in translation
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014 | Andere uitgaves
320 p.
Verschijningsdatum
15-07-2014
ISBN
9789022570845 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Hongkong was Kimberley Chang een uitstekende leerling, maar als ze met haar moeder emigreert naar New York duurt het even voor ze weer dezelfde status heeft. Ze moet Engels leren, na school haar moeder helpen in het Chinese naaiatelier van haar meedogenloze tante en de kakkerlakken verwijderen uit hun armoedig onderkomen. Maar ze krijgt de Amerikaanse (school) cultuur onder de knie en weet via haar intelligentie en zelfbewustheid de Yale-universiteit te bereiken. De tegenwoordig met man en kinderen in Nederland wonende schrijfster verwerkte in dit ontroerende, authentieke immigratieverhaal (waarvan de rechten aan veel landen zijn verkocht) autobiografische elementen. Het geeft een blik in een wereld van armoede, maar ook van kansen die Amerika kan bieden. De lezer wordt meegezogen in het meeslepend geschreven, goed vertaalde verhaal, waarin de Chinese achtergrond én ook het (prille) liefdesleven mooi zijn verwerkt. Voor een groot (vrouwelijk) publiek. Vrij kleine druk.

Over Jean Kwok

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Books3456

Jean Kwok is de Chinees-Amerikaanse Nederlandse bestseller auteur van drieromans: Bijna thuis/ Girl in Translation, Dans met mij/ Mambo in Chinatown en De perfecte zus/ Searching for Sylvie Lee. Zij woont in Nederland met een klinisch psycholoog en hun kinderen.

Biografie

Toen Kwok vijf jaar oud was emigreerde haar familie van Hong Kong naar Brooklyn, NY. Ze werkte een deel van haar jeugd in een kledingfabriek in Chinatown. Ze ging dankzij een studiebeurs Engelse en Amerikaanse literatuur studeren aan 2 topuniversiteiten, Harvard en Columbia. Daarna werd ze verliefd op een Nederlandse man en verhuisde naar Nederland.

Carrière

Jean Kwok is een internationaal bestseller auteur. Haar werk is gepubliceerd in 20 landen en haar boeken worden over de wereld als studiemateriaal gebruikt aan scholen. Kwok is drietalig en spreekt Nederlands, …Lees verder op Wikipedia