Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bretonse verhoudingen : een zaak voor commissaris Dupin

Jean-Luc Bannalec (auteur), Marcel Misset (vertaler)

Bretonse verhoudingen : een zaak voor commissaris Dupin

Genre:
Als de hoteleigenaar van een beroemd hotel in Bretagne, waar ooit allerlei bekende schilders logeerden, wordt vermoord, heeft commissaris Dupin weinig aanwijzingen.
Titel
Bretonse verhoudingen : een zaak voor commissaris Dupin
Auteur
Jean-Luc Bannalec
Vertaler
Marcel Misset
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Bretonische Verhältnisse : ein Fall für Kommisar Dupin
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2017 | Andere uitgaves
284 p.
Verschijningsdatum
18-04-2017
ISBN
9789048840496 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de hoteleigenaar van een beroemd hotel in Bretagne, waar ooit allerlei bekende schilders logeerden, wordt vermoord, heeft commissaris Dupin weinig aanwijzingen. Als geboren Parijzenaar is hij relatief nieuw in de streek en heeft het niet gemakkelijk met onder- en bovengeschikten. Ten slotte weet hij toch door zijn eigenzinnigheid de oplossing te vinden. Niet voor niets wordt in het begin verwezen naar Maigret, in welke traditie dit boek is geschreven. Op een aangename manier wordt het verhaal verteld, zonder gruwelijke details, maar met veel gevoel voor sfeer, psychologie en menselijke waarneming. Dat de streek bekend is voor veel Nederlanders is ook een aardig gegeven. In Duitsland een succes en ook hier voor een groot publiek aantrekkelijk. Eerste deel in een voorgenomen reeks van een auteur die zowel in Duitsland als in Frankrijk woont. Normale druk.

Over Jean-Luc Bannalec

Jörg Bong (Bad Godesberg, 17 februari 1966), pseudoniem Jean-Luc Bannalec, is een Duits literatuurwetenschapper, uitgever en auteur. Tot juni 2019 was hij directeur-uitgever van S. Fischer Verlag. Onder het pseudoniem Jean-Luc Bannalec schrijft hij sinds 2012 misdaadromans met als hoofdpersoon de Bretonse politiecommissaris Dupin. Zijn romans zijn in meerdere talen vertaald en voor tv verfilmd.

Biografie

Bong studeerde Duitse taal- en letterkunde, filosofie, geschiedenis en psychoanalyse aan de Universiteit van Bonn en de Universiteit van Frankfurt am Main. Hij promoveerde in Frankfurt met een proefschrift over fantasie en esthetiek in het werk van Ludwig Tieck. In 1995 en 1996 was hij aan de Universiteit van Frankfurt projectleider van de postdoctorale cursus in boek- en mediapraktijk.

Vanaf 1997 werkte Bong voor de uitgeverij S. Fischer Verlag, eerst als assistent van eigenares Monika Schoeller, daarna als redact…Lees verder op Wikipedia

Suggesties