Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Aftersun : roman van een verschroeiende liefde

Aftersun : roman van een verschroeiende liefde

In de gepassioneerde verhouding tussen een journalist en een kleuterleidster speelt het internet een grote rol.
Titel
Aftersun : roman van een verschroeiende liefde
Auteur
Jean-Paul Mulders
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2002
197 p.
ISBN
90-5617-396-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aftersun, roman van een verschroeiende liefde is het zonder meer opvallende romandebuut van Jean-Paul Mulders (geb. 1968), journalist bij 'De Morgen'. Het (autobiografische?) verhaal is zo meeslepend, gaat zo snel, wordt zo kundig literair geschraagd dat je je met enige vrees afvraagt of de schrijver dit kan herhalen. Je wenst het hem in ieder geval toe.

Het verhaal zit lekker in de sfeer van het internet en vooral van het chatten en het SMS-en. Het hoofdpersonage heet Moon(chill), die zich hopeloos verslingerd heeft aan de jonge (getrouwde vrouw met kind) Sun(light). Hij is een zwartkijker, die voor de krant 'De Nacht' literaire necrologieën schrijft en zoals de maan haar licht van de zon krijgt, doet Sunlight hem leven. Zij hebben elkaar via het chatten leren kennen en hebben vooral seksueel een wel bijzondere liefdesrelatie, die echter inderdaad verschroeiend blijkt te zijn. Wat had je dan gedacht als je vrijt met de zon? Het verhaal lijkt te eindigen in een soort van…Lees verder
Deze roman is het literaire debuut van een jonge Vlaamse journalist (1968), die in een met Engels doortrokken taal en met veel aan de informatietechnologie ontleende motieven de liefde tussen twee mensen verbeeldt. Hoofdpersonen zijn de gevierde journalist maar tobberige minnaar Moonchill en de bloedmooie, maar elementaire kleuterleidster Sunlight - De Engelse namen zijn veelbetekenend (zie de titel) - die hun liefde voor een groot deel op de golven van het internet beleven. Daarmee komen oeroude ervaringen in confrontatie met hypermoderne levensvormen. Door de tegenstelling in hun beleving van essentiële levenswaarden - voortplanting, relatie, trouw - neemt hun verhouding met elkaar een dramatische wending. Maar de onvermijdelijkheid van de dramatiek is niet zonder meer overtuigend, omdat de 'verschroeiende liefde' tussen hen, zoals de ondertitel van de roman die kwalificeert, wel erg het kenmerk wordt gegeven van een eenzijdige seks. Paperback; kleine druk.

Over Jean-Paul Mulders

Jean-Paul Mulders (Kortrijk, 29 april 1968) is een Vlaamse journalist en schrijver. Hij studeerde rechten en werkte op een advocatenkantoor, maar besloot van zijn pen te gaan leven. Sinds 2002 heeft hij een wekelijkse column in Knack Weekend. Daarnaast schrijft hij onder meer voor De Morgen.

In 2008 beet Mulders zich vast in het mysterieuze verhaal van de Fransman Jean Loret, die in de jaren 1970 de wereldpers haalde door zich uit te geven voor de zoon van Adolf Hitler. Tot degenen die dit geloofden, behoorde onder meer de bekende Hitlerbiograaf Prof. dr. Werner Maser. Mulders slaagde erin verwanten van Hitler op te sporen op Long Island (VS) en in het Oostenrijkse Waldviertel. DNA-onderzoek, waarbij het Y-chromosoom van Loret werd vergeleken met dat van Hitlers familieleden, weerlegde dat Loret Hitlers zoon zou zijn. Het verslag van die zoektocht verscheen in boekvorm bij Herbig Verlag in München en bij het Nederlandse Aspekt. Het nieuws werd wereldwijd opgepikt. De …Lees verder op Wikipedia