Het prullala monster

Jean-Paul Mulders (auteur), Jacques Maes (illustrator), Lise Braekers (illustrator)
Het prullalamonster ontwaakt veel te laat en met razende honger uit zijn winterslaap. Het enige wat hij lust is… kindjes. Maar als hij een lekker kindje ruikt, wacht hem een verrassing. Smal prentenboek met illustraties in enkele steunkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Het prullala monster
Auteur
Jean-Paul Mulders
Illustrator
Jacques Maes 1984- Lise Braekers 1987-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het prullalamonster
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789462341500 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Griezelen (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het prullalamonster ontwaakt veel te laat uit zijn winterslaap: de herfst is al begonnen. Hongerig gaat hij op zoek naar een prooi, dol als hij is op mals kindervlees. Hij rent door het bos en ziet van alles, maar nergens een smakelijk hapje. Totdat hij een kindje ziet zitten op de schommel. Het monster sluipt eropaf, maar moet uiteindelijk jammerlijk de aftocht blazen. Speels vormgegeven prentenboek, zowel in beeld als in typografie, met sfeervolle (retro)illustraties. De fijne pentenkeningen zijn ingekleurd met alleen blauwgrijze en roodbruine tinten. Iedere spread heeft een eigen sfeer, met veel kleine details en zich herhalende patronen. Knap zoals de illustratoren het angstwekkende van het monster uit weten te beelden zonder het monster daadwerkelijk te laten zien. Ook de tekst is speels geschreven, met oog voor detail, maar valt enigszins in het niet bij de vormgeving. Vanaf ca. 4 jaar.

Het prullalamonster

Er was eens een kindje dat heel graag schommelde. Het ging samen met zijn vader steeds naar dezelfde schommel. Het kindje wist niet dat er in het huisje niet ver van de schommel een groot monster woonde. Een monster dat alleen kindjesvlees lustte. Het monster had zich dat jaar lelijk verslapen en had een reuzenhonger. Toen het de deur opende, rook het monster kindjesvlees maar hij zag geen kindje. Het monster begon aan zijn zoektocht, maar vond geen kindje. Uiteindelijk zag hij een kindje dat aan het schommelen was. Stilletjes sloop het monster dichterbij en brulde prullalala. Het kindje schommelde verder en lachte, het monster kon zijn ogen niet geloven.
Prentenboek met frêle illustraties in een leuk formaat. De pagina's zijn afwisselend licht grijs, beige, licht orange, licht blauw en zalmkleurig en staan vaak vol kleine figuurtjes. De tekst verschijnt in kleine en grote druk en accentueert angst, schaamte en blijheid. Deze tekst is heel mooi, haast poëtisch geformuleerd en bo…Lees verder

Over Jean-Paul Mulders

Jean-Paul Mulders (Kortrijk, 29 april 1968) is een Vlaamse journalist en schrijver. Hij studeerde rechten en werkte op een advocatenkantoor, maar besloot van zijn pen te gaan leven. Sinds 2002 heeft hij een wekelijkse column in Knack Weekend. Daarnaast schrijft hij onder meer voor De Morgen.

In 2008 beet Mulders zich vast in het mysterieuze verhaal van de Fransman Jean Loret, die in de jaren 1970 de wereldpers haalde door zich uit te geven voor de zoon van Adolf Hitler. Tot degenen die dit geloofden, behoorde onder meer de bekende Hitlerbiograaf Prof. dr. Werner Maser. Mulders slaagde erin verwanten van Hitler op te sporen op Long Island (VS) en in het Oostenrijkse Waldviertel. DNA-onderzoek, waarbij het Y-chromosoom van Loret werd vergeleken met dat van Hitlers familieleden, weerlegde dat Loret Hitlers zoon zou zijn. Het verslag van die zoektocht verscheen in boekvorm bij Herbig Verlag in München en bij het Nederlandse Aspekt. Het nieuws werd wereldwijd opgepikt. De …Lees verder op Wikipedia