Boek
Nederlands

Spel correct : praktisch naslagwerkje voor iedereen die foutloos wil leren schrijven

Spel correct : praktisch naslagwerkje voor iedereen die foutloos wil leren schrijven

Titel
Spel correct : praktisch naslagwerkje voor iedereen die foutloos wil leren schrijven / J.P. Steevens
Auteur
Jean-Paul Steevens
Taal
Nederlands
Editie
Herdruk
Uitgever
Brugge: Die Keure, 2016 | Andere uitgaves
56 p.
Aantekening
Spelling 2005
ISBN
9789059589391 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Nederlands 842 (SISO) Nederlands ; Spelling (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een nieuwe versie van Spel correct met enkele belangrijke wijzigingen, zoals de mogelijkheid om te werken met een inductieve werkwijze door de regel na de voorbeelden te plaatsen, en de invoering van heel wat meer voorbeeldwoorden en -zinnen. Deze nieuwe versie is in drie kleuren gedrukt, waarbij elke kleur een visuele en symbolische waarde heeft: een overzichtelijke formulering van de hoofdregels van de spelling, de uitzonderingen en moeilijker gevallen, en de veranderingen doorgevoerd in 2005. Belangrijk is dat vooraan een rubriek 'voorkennis' is ingelast, met een verduidelijking van de terminologie die erin voorkomt. Het is duidelijk de opzet van de auteur dit boek als een basisboek voor de lessen spelling te laten gebruiken, maar het kan uiteraard ook worden gebruikt als naslagwerk.
Een uitgave die vlot te consulteren is dankzij de uitvoerige inhoudstafel vooraan en de alfabetische index achteraan. Een handige, overzichtelijk gepresenteerde spellinggids.
[Guido Goedem]
Deze nieuwe versie van 'Spel correct'*, het praktische naslagwerkje voor foutloos schrijven, bevat enkele belangrijke wijzigingen. In de inductieve werkwijze wordt de spelregel geplaatst na de voorbeelden, en komen er sowieso meer voorbeeldwoorden en -zinnen. Er worden nu drie kleuren gebruikt om respectievelijk de hoofdregels van de spelling, de uitzonderingen en moeilijke gevallen, en de veranderingen van de spellingswijziging in 2005 te markeren. Elk hoofdstuk opent met een rubriek 'voorkennis', met o.a. een verklaring van de gebruikte terminologie. Met deze wijzigingen is deze spellinggids nog handiger in gebruik geworden als leerboek. Dankzij de uitvoerige inhoudstafel en de alfabetische index is het ook een overzichtelijk naslagwerk.