Titel
Dardanus
Componist
Jean-Philippe Rameau 1683-1764
Regisseur
Michel Fau
Uitvoerder
Karina Gauvin  (sopraan) Gaëlle Arquez  (sopraan) Reinoud Van Mechelen  (tenor) Florian Sempey  (bariton) Michel Fau  (spreekstem) Pygmalion (FR) (koor;orkest)
Dirigent
Raphaël Pichon
Uitgever
Harmonia Mundi, 2016
1 dvd-video + blu-ray + boekje
Oorspr. opname
Live 2015
Speelduur
3h12'24"
Aantekening
Ondertiteling: Duits, Engels en Frans
EAN
3149020905104
CDR
DCD1430
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Jean-Philippe Rameau

Jean-Philippe Rameau (Dijon, 25 september 1683 – Parijs, 12 september 1764) was een van de belangrijkste barokcomponisten in het algemeen en van de Franse componisten in het bijzonder. Hij was niet alleen organist, klavecinist en muziekpedagoog maar geldt als een zeer belangrijk muziektheoreticus wiens invloed tot op de huidige dag doorwerkt. Naast Jean-Baptiste Lully werd hij als hoofdrepresentant van het ancien régime gezien. Zijn omvangrijk muziektheoretisch oeuvre is de basis voor de functionele harmonieleer.

Levensloop

De organist

Jean Rameau, de vader van Jean-Philippe, was organist aan verschillende kerken in Dijon. Zijn moeder Claudine de Martinécourt was een notarisdochter en afkomstig uit de lage adel. Jean-Philippe Rameau was het zevende van elf kinderen van het echtpaar en kreeg vanzelfsprekend de eerste muzieklessen van zijn vader. Zijn jongere broer Claude Rameau werd ook org…Lees verder op Wikipedia

Suggesties