Strip
Nederlands

De onzichtbare vesting

Jean Van Hamme (scenarist), Grzegorz Rosinski (illustrator)
In de reeks:
Thorgal; 19
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Toen hun ondergang onafwendbaar werd, graveerden de goden de geheimen van hun macht en de namen van degenen voor wie zij verantwoordelijk waren in een steen. De jongste Walkure kreeg daarna de opdracht deze steen te verbergen in een ‘onzichtbare vesting’. Als Thorgal rust wil, moet hij de steen vinden en zijn naam eruit verwijderen.
Titel
De onzichtbare vesting
Scenarist
Jean Van Hamme
Illustrator
Grzegorz Rosinski
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1993
48 p. : ill.
ISBN
90-6421-968-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jean Van Hamme

CC BY 3.0 - Foto van/door Éditions Dupuis

Jean ridder Van Hamme (Brussel, 16 januari 1939) is een Belgisch schrijver en scenarist van stripverhalen.

Levensloop

Zijn moeder stierf in 1941 en hij werd opgevoed door zijn vader die werkte bij de Brussels gas- en elektriciteitsmaatschappij. Hij studeerde af als handelsingenieur aan de Solvay-hogeschool. Daarnaast behaalde hij ook diploma's als licenciaat in de journalistiek, de financiële, de verzekerings- en de administratieve wetenschappen. Hij begon te werken voor een multinational in de chemie en stapte daarna over naar Philips, als specialist in de marketing.

Carrière

Strips

Hij kwam terecht in de stripwereld toen hij Paul Cuvelier een scenario voor een erotische strip naar het voorbeeld van Barbarella aanbood. De strip Epoxy verscheen in 1968 bij uitgever Le Lombard maar was commercieel geen succ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties