Strip
Nederlands

De prijs van het geld

Jean Van Hamme (auteur), Philippe Francq (illustrator)
Titel
De prijs van het geld
Auteur
Jean Van Hamme
Illustrator
Philippe Francq
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le prix de l'argent
Uitgever
Asse: Persgroep Publishing, 2017 | Andere uitgaves
Verschijningsdatum
24-09-2017
ISBN
9789089691293

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De stripserie 'Largo Winch' gaat over een excentrieke miljardair die zich als een echte superheld door de wereld van financiën beweegt. Al menig avontuur heeft de hoofdpersoon beleefd en al deze albums zitten goed in elkaar door een goed, spannend verhaal en fraaie realistische tekeningen. In dit verhaal komt Largo erachter dat er iets niet pluis is met de boekhouding rondom een sportartikelenfabriek. De fabriek voorziet van oudsher een gehele stad van werk, maar door de slechte cijfers gaat de zaak failliet. Largo probeert achter de oorzaak te komen na een spectaculaire zelfmoord van een van de directeuren, maar treft een zeer vijandige bevolking tegenover zich, omdat men denkt dat het de schuld van Largo is dat de fabriek sluit. Een financiële thriller. Het album stopt op het hoogtepunt, midden in een ontsnapping van Largo. De serie is goed verzorgd, mooie tekeningen, realistische detaillering, goed te volgen teksten in prettige letters.

Over Jean Van Hamme

CC BY 3.0 - Foto van/door Éditions Dupuis

Jean ridder Van Hamme (Brussel, 16 januari 1939) is een Belgisch schrijver en scenarist van stripverhalen.

Levensloop

Zijn moeder stierf in 1941 en hij werd opgevoed door zijn vader die werkte bij de Brussels gas- en elektriciteitsmaatschappij. Hij studeerde af als handelsingenieur aan de Solvay-hogeschool. Daarnaast behaalde hij ook diploma's als licenciaat in de journalistiek, de financiële, de verzekerings- en de administratieve wetenschappen. Hij begon te werken voor een multinational in de chemie en stapte daarna over naar Philips, als specialist in de marketing.

Carrière

Strips

Hij kwam terecht in de stripwereld toen hij Paul Cuvelier een scenario voor een erotische strip naar het voorbeeld van Barbarella aanbood. De strip Epoxy verscheen in 1968 bij uitgever Le Lombard maar was commercieel geen succ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties