Strip
Nederlands

Het zonnezwaard

Jean Van Hamme (scenarist), Grzegorz Rosinski (illustrator)
In de reeks:
Thorgal; 18
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Thorgal besluit alleen te reizen om zijn familie te behoeden voor het ongeluk dat hem achtervolgt. ‘Het zonnezwaard’ confronteert hem met Orgoff, de huurling die koning is geworden en ieder die het waagt hem voor de voeten te lopen met een bliksemschicht velt. Op zijn weg komt hij ook de duivelse Kriss van Valnor tegen, die vreemd genoeg inmiddels de rechtvaardige zaak is toegedaan.
Titel
Het zonnezwaard
Scenarist
Jean Van Hamme
Illustrator
Grzegorz Rosinski
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'épée soleil
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2006 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
90-6421-913-3 (paperback) 9789064219139 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Jean Van Hamme

CC BY 3.0 - Foto van/door Éditions Dupuis

Jean ridder Van Hamme (Brussel, 16 januari 1939) is een Belgisch schrijver en scenarist van stripverhalen.

Levensloop

Zijn moeder stierf in 1941 en hij werd opgevoed door zijn vader die werkte bij de Brussels gas- en elektriciteitsmaatschappij. Hij studeerde af als handelsingenieur aan de Solvay-hogeschool. Daarnaast behaalde hij ook diploma's als licenciaat in de journalistiek, de financiële, de verzekerings- en de administratieve wetenschappen. Hij begon te werken voor een multinational in de chemie en stapte daarna over naar Philips, als specialist in de marketing.

Carrière

Strips

Hij kwam terecht in de stripwereld toen hij Paul Cuvelier een scenario voor een erotische strip naar het voorbeeld van Barbarella aanbood. De strip Epoxy verscheen in 1968 bij uitgever Le Lombard maar was commercieel geen succ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties