Boek
Nederlands

Je bent een echt wonderdier!

Jeanette Randerath (auteur), Günther Jakobs (illustrator)
+1
Je bent een echt wonderdier!
×
Je bent een echt wonderdier! Je bent een echt wonderdier!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een kleine zeekoet wordt opgevoed door vier andere dieren. Ieder wil de zeekoet iets leren, maar dat lukt niet. Als de zeekoet wegwaait, denken ze dat de zeekoet zichzelf niet kan redden. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Opgroeien, Dieren
Titel
Je bent een echt wonderdier!
Auteur
Jeanette Randerath
Illustrator
Günther Jakobs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Du bist ein echtes Wundertier
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789059272767 9789053419335 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Opgroeien (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer er op een dag een kleine, uitgeputte zeekoet aanspoelt, ontfermen de stranddieren zich over hem. Als de kleine vogel wat opgeknapt is, besluiten ze om hem alles te leren wat ze zelf kunnen: de zeehond onderneemt een poging om hem te leren huilen, de heremietkreeft slooft zich uit om de zeekoet te leren schrijven, de kokmeeuw doet pogingen om hem dingen te leren vangen, en dijkschaap wil hem leren rekenen. Allemaal tevergeefs; het lijkt wel of het arme vogeltje nergens talent voor heeft. Dan steekt er 's nachts een zware storm op. Als die eindelijk gaat liggen, blijkt dat de kleine zeekoet verdwenen is. De dieren vrezen het ergste ? hun kleine vriend kan zich immers alleen niet redden. Dan komt zeekoet echter aan struikelen, en blijkt hij veel meer te kunnen dan zijn vrienden ooit zouden hebben gedacht.
In dit vrolijke prentenboek hebben de dieren op het strand heel wat menselijke trekjes, en zijn ze eigenlijk vooral begaan met hun eigen talenten. Ze zijn immers trots op wa…Lees verder
Als een kleine zeekoet aanspoelt op het strand, zorgen zeehond, heremietkreeft, dijkschaap en kokmeeuw liefdevol voor hem. Ze willen hem allerlei dingen leren die ze zelf goed kunnen, maar de zeekoet kan ze niet leren. In een storm waait de zeekoet weg. De andere dieren zijn erg ongerust, ze realiseren zich hoe bijzonder ze de zeekoet vinden. Als het viertal de zeekoet in de verte aan ziet komen, snappen ze er niks van. Een mooi vormgegeven prentenboek met meestal twee paginagrote ongekaderde vrolijke, dekkende en warmgekleurde prenten, waarbij de tekst op een leesbaar gedeelte in de prent staat. De dieren zijn, vanuit verschillend perspectief, zeer herkenbaar getekend in het waddenlandschap. Door subtiele variatie in lichaamshouding en gezichtsuitdrukkingen zie je de emoties, zonder dat de dieren hun dierlijk karaker verliezen. Vanaf ca. 4 jaar.