Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De trap : misdaadroman

Jef Geeraerts (auteur)
+1
De trap : misdaadroman
×
De trap : misdaadroman De trap : misdaadroman

De trap : misdaadroman

In de reeks:
Genre:
Commissaris Vincke onderzoekt de dood van een vrouw die van de achtste verdieping van haar flatgebouw naar beneden is gevallen. Hij stelt een onderzoek in naar de moord en samen met zijn collega, Freddy Verstuyft, gaat hij op onderzoek uit.
Titel
De trap : misdaadroman
Auteur
Jef Geeraerts
Taal
Nederlands
Editie
13
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2005 | Andere uitgaves
279 p.
ISBN
90-223-1852-4 9789022318522 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rudolf Thalmann is een beroemd en rijk kunstschilder geworden en is gelukkig getrouwd met Laurence Chenier. Beiden zijn eerder getrouwd geweest. Dit was een tijd van minder voorspoed. Hun beider vroegere partners loeren nu op hun geld: mevrouw Siemoens laat zich royaal alimenteren door Thalmann; Herman Boumans vindt het vervelend dat hij zijn vroegere vrouw nog steeds moet onderhouden. Deze laatste heeft nu testamentair laten vastleggen dat Boumans mag ophouden te betalen als mevrouw Siemoens komt te overlijden. Veel ingewikkeld speurwerk voor commissaris Vincke en inspecteur Verstuyft van de Antwerpse gerechtelijke politie. Een goed opgezette en geschreven politieroman, met spanning en Vlaamse humor. Kleine druk.

Over Jef Geeraerts

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf van Standaard Uitgeverij.

Jozef Adriaan Anna (Jef) Geeraerts (Antwerpen, 23 februari 1930 – Gent, 11 mei 2015) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Jeugd

Geeraerts werd geboren als enig kind van Frans Geeraerts en Anna van der Heiden. Als kind van welgestelde ouders kreeg Geeraerts een burgerlijke opvoeding. Reeds in 1938 werd hij van de gemeentelijke jongensschool overgeplaatst naar het Franstalige Onze-Lieve-Vrouwecollege, omdat de eerste school niet fatsoenlijk genoeg was. Het bourgeois-milieu van het overgrote deel van zijn familie en de uiterst strenge sfeer van het college maakten van Geeraerts een in zichzelf gekeerd, eigenzinnig jongetje dat al heel vroeg zelfstandig handelde en dat zijn ontspanning slechts vond bij zijn (anti-burgerlijke) grootvader Janus. Ook in de bossen van Brecht, waar Geeraerts' ouders in 1941 een buitengoed gekocht hebben, kon hij tot rust komen. De liefde voor de natuur en het indivi…Lees verder op Wikipedia