Agente Keira Cameron ontdekt dat de strijd tegen de opstandelingen van Liber8 een vorm heeft aangenomen die de situatie verergert.
Titel
Continuum. Seizoen 2
Componist
Jeff Danna
Acteur
Rachel Nichols Victor Webster Erik Knudsen Stephen Lobo
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 540 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083005054

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 2 (2013) van een Canadese sciencefictionserie met Rachel Nichols (Criminal minds), Victor Webster en Stephen Lobo. In het jaar 2077 wordt Noord-Amerika met harde hand geregeerd door een aantal grote concerns. Een groep terroristen die de macht van de regering met geweld omver wil werpen is opgepakt in Vancouver en ziet tijdens hun executie kans terug te reizen in de tijd, niet zoals gepland naar 2071 maar naar 2012. Agente Keira Cameron, trouw aan de regering, reist per ongeluk met hen mee. Zowel Keira als de terroristen proberen terug te komen naar hun eigen tijd. Ron Rijghard (NRC 20-5-'14): '(...) Continuum ontwikkelt zich tot een stoïcijnse actieserie, met futuristische wapens en geavanceerde computergadgets. Dat ziet er steeds heel cool uit. Maar het hart van het verhaal is klassieke sciencefiction over tijdreizen. (...) Continuum is veeleisend, maar de makers bieden de kijker voldoende overzicht en uitleg. De moraal is ook meer dan franje. (...)' Dertien afleveringen.

Over Jeff Danna

Jeff Danna (Burlington, 1964) is een Canadees filmcomponist.

Danna begon op jonge leeftijd met piano spelen maar verruilde het instrument in voor een gitaar. Hij is de jongere broer van Mychael Danna waarmee hij zijn carrière begon als filmcomponist. Zijn bekende soundtracks zijn Resident Evil: Apocalypse en Silent Hill. Hij speelde ook gitaar op de soundtrack Life of Pi, dat gecomponeerd is door zijn broer. Danna ontving samen met zijn broer vier Emmy Award-nominatie voor de televisieseries Camelot (1x), Tyrant (2x) en Alias Grace (1x).

Filmografie

  • 1989: Cold Comfort (met Mychael Danna)
  • 1990: Still Life (met Mychael Danna)
  • 1991: The Big Slice (met Mychael Danna)
  • 1998: At Sachem Farm
  • 1999: The Boondock Saints
  • 2000: New Blood
  • 2001: Green Dragon (met Mychael Danna)
  • Lees verder op Wikipedia