Braille
Nederlands

Bekijk het maar!

Jeff Kinney (auteur)
+1
Bekijk het maar!
×
Bekijk het maar! Bekijk het maar!

Bekijk het maar!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar hij zal altijd een sukkel blijven. Alleen moet iemand dat ook even uitleggen aan zijn vader. Die denkt namelijk nog steeds dat hij een echte vent van zijn zoon kan maken: goed in teamsport en stoere mannendingen, zoals kamperen. Bekijk het maar! denkt Bram en hij wordt reservedoelman in het voetbalelftal. Dan moet hij onverwacht keepen en verliest het te
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Bekijk het maar!
Auteur
Jeff Kinney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last straw
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
5 banden
Oorspr. uitgever
De Fontein
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bram Botermans vindt zichzelf perfect en is overtuigd van zijn kwaliteiten. Zijn vader wil een echte vent van hem maken, daarom moet Bram op een dag als keeper meedoen aan een voetbalwedstrijd. Zijn vader is onaangenaam verrast wanneer Bram rustend op het veld de tegenstander laat scoren. Zijn ouders zijn het zat en willen hem tot overmaat van ramp naar zomertrainingskamp sturen. Hilarisch boek vol droge humor die erg aanstekelijk is. Met name de stripachtige illustraties versterken de humoristische sfeer. Komisch zijn de vele situaties waarin Bram terechtkomt. Zo verliest hij zijn onderbroek met insigne, wat vervolgens wordt omgeroepen via de omroepinstallatie en zit hij afgebeeld naast het doel terwijl de tegenstander scoort. Ook dit derde deel uit de serie 'Het leven van een loser' is geschreven in eenvoudige stijl, in een 'handschriftlettertype' op lijntjespapier, om het nog meer op een dagboek te laten lijken. Het laat zich in combinatie met de illustraties prima lezen. Ook zeer …Lees verder

Het leven van een Loser. Bekijk het maar!

‘Bekijk het maar!' is het derde boek uit de reeks ‘Het leven van een loser’.  Net als ‘Het leven van een loser’ en ‘Vette pech’ is ook dit deel in een dagboekvorm neergepend. De schrijver, Jeff Kinney, creëert hierdoor het gevoel dat het hoofdpersonage, Bram, het verhaal zelf geschreven heeft.
De tekst werd op lijntjespapier geschreven. Dit geeft de lezer het gevoel dat hij daadwerkelijk een schrift van een twaalfjarige in de handen houdt.  De auteur maakt gebruik van eenvoudige woorden en zinnen en korte stukjes tekst.  De tekst wordt aangevuld met grappige stripachtige tekeningen.
Het verhaal is vrij herkenbaar en hier en daar voorspelbaar. Het gaat over dagdagelijkse dingen zoals ruzie met je broer of vrienden, voetballen, school, vriendschap, … Het ligt voor de hand dat er telkens iets fout loopt en dat Bram daardoor in gekke situaties verzeild raakt.
Dit derde deel is net als de twee voorgaande delen vlot leesbaar.

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie