Boek
Engels

Cabin fever

Jeff Kinney (auteur)
+1
Cabin fever
×
Cabin fever Cabin fever
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Greg wordt verdacht van het spuiten van graffiti op de muren van de school. Dan raakt hij ook nog ingesneeuwd met zijn moeder en broers. Voor Greg een zware tijd. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Cabin fever
Auteur
Jeff Kinney
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin Books, 2013 | Andere uitgaves
217 p. : ill.
ISBN
9780141343006 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is december, een moeilijke maand voor Greg Heffley. Hij moet alles goed doen vanwege de aankomende Kerst, want Santa ziet natuurlijk alles en iets slechts betekent geen cadeautjes. Maar Greg is in grote problemen, want er is een soort graffiti op de muren van school gespoten en hij is verdachte nummer 1. Dan raakt hij samen met z'n twee broers en moeder ingesneeuwd. Voor Greg een zware tijd. Misschien is de gevangenis toch beter. Zesde deel van de serie 'Diary of a wimpy kid'*, waarin Greg zaken aan z'n dagboek toevertrouwt die zeer herkenbaar zijn en alles te maken hebben met volwassenen die soms dingen te goed willen regelen (alleen gezond eten in de kantine, niet op de speelplaats zonder helm, het bewaren van zaken die je juist wil vergeten (plas kalender)). Volle bladspiegel met lijntjes en schrijfletter. Schitterende, komische, uiterst gedetailleerde, perfect passende stripachtige zwart-wit penillustraties tussen de tekst. Heerlijk komisch en herkenbaar boek voor de jeugd van…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie