Boek
Engels

Diary of a wimpy kid

Jeff Kinney (auteur)
+1
Diary of a wimpy kid
×
Diary of a wimpy kid Diary of a wimpy kid

Diary of a wimpy kid

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De belevenissen van brugklasser Greg Heffley die geen loser wil zijn. Logboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Diary of a wimpy kid
Auteur
Jeff Kinney
Taal
Engels
Uitgever
London: Puffin, 2015 | Andere uitgaves
217 p. : ill.
ISBN
9780141324906 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De enige reden waarom Greg aan dit dagboek begonnen is (het was een idee van zijn moeder) is dat hij later, als hij beroemd is, alleen het verslag hoeft te geven van zijn schooltijd aan iedereen die veel daarover wil weten. Want in dit deeltje staat dus die schooltijd centraal: hoe hij zijn plekje verovert in de klas, hoe hij leert worstelen, hoe de klas zich vermaakt als er heel veel sneeuw is gevallen en nog veel meer. Stuk voor stuk hilarische verhaaltjes, opgeschreven in dagboekvorm op lijntjespapier, gedrukt in een helder schrijflettertje en ondersteund door veel eenvoudige cartoonachtige tekeningen. Vandaar de ondertitel ‘a novel in cartoons’. Het taalgebruik is eenvoudig en bevat veel humor. Dit in combinatie met de cartoons zorgt ervoor dat kinderen al op jongere leeftijd zullen genieten van dit luchtige boekje. Eerste deel van de serie 'Diary of a Wimpy Kid'*, vertaald als 'Het leven van een loser'. Vanaf ca. 10 jaar, ook zeer geschikt voor de bovenbouw van de basisschool.

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie