Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een episch avontuur

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Een episch avontuur
×
Een episch avontuur Een episch avontuur
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Theobald leefde in een tijd vol ogers en reuzen en toen er nog geen scholen waren. Als zijn moeder ontvoerd wordt, begint een spannend avontuur. Het verhaal van Theobald wordt verzonnen en verteld door Theo Thorbecke (ik-persoon), de beste vriend van Bram Botermans. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Helden
Titel
Een episch avontuur
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rowley Jefferson's awesome friendly adventure
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022 | Andere uitgaven
223 p. : ill.
ISBN
9789026153907

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er was eens, in een tijd dat er nog ogers en reuzen rondliepen en er geen scholen waren, een lieve jongen die Theobald heette. Terwijl de meeste kinderen op de boerderij werkten, leerde hij fluit spelen en moest hij thuis blijven omdat zijn ouders het buiten te gevaarlijk voor hem vonden. Zijn leven was saai en hij snakte naar avontuur. Op een dag werd zijn moeder ontvoerd door de witte tovenaar en mocht Theobald er eindelijk op uit om haar te zoeken. Tot zover lijkt dit een redelijk te volgen verhaal maar als Theobald op zoek gaat naar zijn moeder, komt hij in zoveel verschillende situaties terecht dat je als lezer al snel de draad kwijtraakt. Elk hoofdstuk wordt afgewisseld door opmerkingen van de schrijver van Theobalds verhaal: Theo Thorbecke (ik-persoon), de vriend van Bram Botermans uit 'Het leven van een loser', waar deze serie een spinoff van is. In die stukken tekst, gedrukt in een ander lettertype, wordt besproken hoe het verhaal verder moet gaan. Dat levert leuke momenten o…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie