Boek
Nederlands

Flutvakantie, achter de schermen

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
Kijkje achter de schermen van de film Flutvakantie, deel van 'Het leven van een loser'. Met aandacht voor o.a. acteurs en filmlocatie en vergelijking met het boek. Met kleurenfoto's en grappige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Flutvakantie, achter de schermen
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wimpy kid movie diary : the next chapter
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2017 | Andere uitgaven
204 p. : ill.
ISBN
9789026144516 (hardback)
Plaatsingssuggestie
799.8 (SISO) Fotograferen - Filmen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is zomervakantie en de familie Botermans gaat met hun vertrouwde stationwagen op reis naar oma. Een reis die gekenmerkt wordt door talloze hindernissen. Hierover gaat de speelfilm 'Flutvakantie' (2017), die is gebaseerd op het gelijknamige negende boek uit de serie ‘Het leven van een loser’. Dit informatieve boek geeft o.a. een kijkje achter de schermen. Een film is anders dan een boek. Daarom wordt van a tot z beschreven hoe deze film tot stand is gekomen en welke veranderingen er ten opzichte van het boek zijn aangebracht. Aan bod komen ondermeer keuze voor de acteurs, de filmlocatie, schetsen van de storyboardtekenaar, kiezen van bijbehorende muziek, de eindmontage en de marketing om de film in de markt te zetten. De typische kenmerken van deze immens populaire serie zijn intact gebleven: het glanzende papier met de schriftlijntjes, de bijschriften in spreekwolkjes, de gebruikelijke dosis humor (ook hier ruimschoots vertegenwoordigd) en de geestige zwart-witillustraties in str…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere het boek Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie

Suggesties