Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Flutvakantie

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Flutvakantie
×
Flutvakantie Flutvakantie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bram moet mee met zijn familie op een lange autoreis met onbekende bestemming. De reis wordt een groot avontuur dat de familie Botermans niet snel zal vergeten. Dagboek met veel cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Flutvakantie / [tekst en illustraties] Jeff Kinney
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The long haul
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2021 | Andere uitgaven
223 p. : ill.
ISBN
9789026138409 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit negende deel* van de dagboeken van Bram Botermans gaat weer van alles mis, vooral ten koste van Bram (vindt hij zelf). Moeder Botermans besluit tot het maken van een lange autoreis met onbekende bestemming; de reis is het doel van deze vakantie. Bram maakt weer van alles mee met zijn broers Rick en Max. Onderweg wordt er een varkentje aan de familie toegevoegd. Wederom een hilarisch deel uit de serie. Technisch en inhoudelijk afgestemd op lezers uit de bovenbouw van de basisschool. Door de kleine bladspiegel met handgeschreven tekst op lijntjes, met zeker twee tekeningen per bladzijde, is het boek zeer geschikt voor tegenstribbelende lezers. De zwart-wittekeningen maken onderdeel uit van het verhaal en verhogen het plezier van het lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Het leven van een Loser. Flutvakantie

Bram heeft goede vooruitzichten: het is bijna vakantie en daar is hij absoluut niet rouwig om. Zoals hij in zijn vorige dagboeken al uitvoerig beschreef, is school niet zijn favoriete tijdverdrijf. Als de schoolstress wegvalt en Bram op zijn eerste vakantiedag denkt dat er nu een lange, zorgeloze en vooral rustige tijd aanbreekt, heeft hij het jammer genoeg erg mis. Brams moeder heeft immers een verrassing van formaat: het gezin Botermans gaat op reis. De verbazing is groot, want zelfs Brams vader was niet op de hoogte. Wat nog erger is: ze gaan niet zomaar op reis, maar moeder heeft alles tot in het kleinste detail gepland...

Het begint al in de auto, waar mama zogezegd leuke activiteiten heeft voorzien om de tijd en de verveling te verdrijven. De saaie en veel te educatieve spelletjes worden afgewisseld met bijzonder verantwoorde en overgezonde lunchpakketten, die de honger niet kunnen stillen. Onderweg wordt er geregeld gestopt om verschillende, zo mogelijk nog saaier…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie