Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Grappige griezels

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Griezel mee en lees over het Mensenhoofd dat in Iepenburg woonde, over Tijn die rare geluiden in de kelder hoort en over mummies en levende skeletten. Dertien grappige griezelverhalen van Theo Thorbecke, en een verhaal over Theo zelf en zijn vriend Bram Botermans die in een demon verandert. Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Grappige griezels / [tekst en illustraties] Jeff Kinney
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rowley Jefferson's awesome friendly spooky stories
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2023 | Andere uitgaven
223 p. : ill.
Aantekening
Met glow-in-the-dark omslag
ISBN
9789026170294 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze humoristische griezelverhalen gaan over bekende griezels als mummies, vampiers, zombies, weerwolven en het monster van Frankenstein. De rillingen lopen over je rug, en dan ineens blijkt dat al deze engerds toch niet (altijd) zo eng zijn. Alle dertien verhalen, zogenaamd verzonnen door Theo Thorbecke, zijn in moderne setting met een rare twist en soms ook een diepe moraal. Zo heeft de weerwolf geleerd zichzelf te zijn en inspireert hij anderen daarmee, maar blijkt de bijtende baby geen vampier maar een slecht opgevoed kind. Overal gebeurt wel iets onverwachts. In het laatste verhaal staan Theo en zijn vriend Bram Botermans (uit ‘Het leven van een loser’) zelf centraal. De vormgeving lijkt, net als in die serie, op het schrift van een kind, met speelse letters op lijntjes en veel zwart-wittekeningen tussendoor. Dit is het derde deel in de reeks ‘Het leven van een allerbeste vriend’ over Brams vriend Theo, dat volgt op maar los is te lezen van ‘Een episch avontuur’*. Weinig tekst pe…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie