Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kopje-onder

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Kopje-onder
×
Kopje-onder Kopje-onder
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bram gaat met zijn familie met de camper van zijn oom op vakantie. Kamperen in de natuur blijkt echter niet zo'n goed idee, dus gaan ze naar een camping. Hopelijk zal noodweer hun vakantie niet gaan verpesten. Dagboek met veel grappige zwart-witte cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Kopje-onder / [tekst en illustraties] Jeff Kinney
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The deep end
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2022 | Andere uitgaven
223 p. : ill.
ISBN
9789026148026 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijftiende deel van de nog altijd razendpopulaire reeks 'Het leven van een Loser'. Bram en zijn familie leven in de kelder van oma, in afwachting van de verbouwing van hun huis. Maar ze mogen bijna niets. Een zomervakantie in de kelder lijkt onvermijdelijk. Maar gelukkig is daar de camper van Brams oom, waarmee ze toch op vakantie kunnen. Het zit niet mee, want praktisch elke camperplaats is vol. En kamperen in de natuur blijkt niet zo’n goed idee: zwemmen in een meer dat bij een viskwekerij hoort, en in een natuurpark heb je last van beren. Uiteindelijk besluiten ze naar een familiecamping te gaan. Zal Bram daar vrienden maken en zal het noodweer hun vakantie niet verpesten? Met veel humor, gevoel, inlevingsvermogen en verbeeldingskracht, zowel in de ‘handgeschreven’ tekst op lijntjespapier als in de kwistig gestrooide striptekeningen in zwart-wit, worden de avonturen in sneltreinvaart verteld. Het verhaal weet, zonder veel dramatiek en diepgang, de kern van de puber die zich zo vaak…Lees verder

Het leven van een loser. Kopje-onder

In dit vijftiende deel uit de reeks gaat de familie Botermans met een camper op vakantie. Behalve beren en stinkdieren ontmoet Bram ook een stel kwajongens die hem bovendien als zogenaamde aanvoerder aangeven bij de campingbaas. De bodem van het zwembad lijkt nog de enige veilige plek. Wanneer de bliksem de toegangsbrug naar de camping vernielt, is het hek helemaal van de dam.Iedereen kent intussen het concept wel: evenveel illustraties als tekst, in de vorm van een dagboek, met regelmatig een woord in hoofdletters. Hét recept voor makkelijk lezen. De auteur gaat er blijkbaar van uit dat je de vorige delen ook gelezen hebt, want de broers Rick en Max komen zonder introductie in het verhaal terecht. De voorstanders van deze reeks prijzen de humor, en zien het als een manier om kinderen die niet graag lezen toch in een boek te trekken. Je kan het ook zien als een vermoeiende opsomming van onaangename voorvallen, in een stijl die wellicht even snel geschreven is als…Lees verder

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie